este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

luni, 21 noiembrie 2011

DULCEAŢA DE ARDEI CU PREPARATE DIN CARNE

 Reţeta este tradusă şi adaptată de aici.

Această dulceaţă este pentru iubitorii de arome rafinate şi neaşteptate! Prin urmare, se prepară o porţie mică pentru început, probaţi, iar apoi puteţi găti şi mai mult.

500g miez de ardei de o singură culoare (sau rosu, sau galben), se înlătură seminţele, se spală, se taie pe lungime în 4 bucăţi şi se taie în fâşii subţiri în grosime de aproximativ un inch  (aprox. 2,5 cm).
Se pun într-o tigaie.
Se adaugă 250g de zahăr
120 de grame de oţet aromat (am facut cu busuioc, de de lămâie de 9%, cred că va merge şi de mere)
1 / 2 linguriţă de sare
o inguriţă de rozmarin uscat
o foaie de dafin.

Din momentul când a început să fiarbă se lasă  timp de aproximativ 20 de minute, fără a interveni, doar agitând oala, şi asigurându-vă că ardeii nu s-au caramelizat prea tare. De îndată ce tot  oţetul s-a  evaporat şi a rămas un sos ca un  sirop gros, se adaugă 1 / 3 de linguriţă  cu un amestec de piper, sau pur şi simplu piper negru.
Se pune  la frigider şi se serveşte cu carne sau ficat. 

De exemplu cu acest pateu:

 300g ficat de pui se fierbe în apă sărată cu piper, până când se înmoaie, se dă apoi de trei ori prin maşina de tocat sau blender. Se amestecă  cu un pahar de smântână proaspătă (sau 100g unt frecat cremă în prealabil şi amestecat lingură cu lingură în ficat), se adaugă o linguriţă de coniac, şi nucşoară. Se rulează apoi în folie alimentară în formă de cârnat  şi se pune  în frigider să se întărească.

Dintr-o felie de pâine de secară se decupează o canapea cu o matriţă, se freacă cu un căţel de usturoi tăiat în două (mirosul să fie abia simţit). Deasupra se pune o felie de pate şi o grămăjoară de dulceaţă de ardei.