este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

sâmbătă, 19 iulie 2014

PUI KIEV

Ingrediente:
Pentru 2 porții:
o găină sau un pui de 1-1,2 kg
ulei (pentru prăjit)
sare
piper proaspat macinat

Pentru untul verde:
100 g unt
mărar verde,
sare

Pentru glazură:
150g pâine albă (uscată), sau pesmet
50 g făină
2 ouă
O lingură cu lapte
Un vârf de cuțit de sare


Preparare:
Pasărea se spală și se șterge. Se taie aripile la nivelul articulației lăsând însă ultima parte, cea care este prinsă de piept.


Se scoate pielea de pe piept.


Se face o incizie de-a lungul osului.


Se scot  fileurile de piept cu tot cu oasele  de la aripi.


Se curăță carnea de pe oase.


Se separa fileurile mici (supreme) de la cele doua jumatati de piept de pui. 


În fileurile mici se face o incizie și se scoate ușor tendonul.  Se despică apoi piepții de pui pe orizontală, în stânga și în dreapta, cu atentie ca să nu se străpungă complet, desfăcându-sa ca o carte.


Fileurile (mari si mici),  se așează  între două straturi de folie și se bat cu ciocanul de șnițele .


Pregătirea untului cu verdeață:
mărarul verde se spală, se usucă și se toacă fin.
Untul moale se amestecă cu mărarul tocat  și cu un vârf de cuțit de sare și se amestecă bine.


Se pune untul pe o folie de plastic.
Se rulează și se pune în congelator timp de 15-20 minute.



Sfat. Untul cu verdeață  poate fi folosit și la  alte feluri de mâncare. O bucată de unt  poate fi pus pe carnea care se prepare în cuptor sau pe pește. Untul se topește și friptura se  impregnează cu sos aromat. În untul cu verdeață, dacă se dorește, se poate  adăuga un cățel de usturoi tocat fin.

Ruloul de unt, rece, se taie în două (pentru cele două jumătăți de piept de pui).
Pieptul de pui se condimentează cu sare și piper.
La mijlocul fileului mare se pune untul înghețat.


Se acoperă cu fileul mic.


Se înfășoară bine untul în carnea de pui acoperindu-l pe toate părțile pentru a nu se scurge la prăjit, formându-se un rulou  alungit.


 La fel se pregătește și a doua jumătate de piept.  
Se învelesc rulourile în folie de plastic și se pun în congelator pentru 20 minute.
Pâine albă uscată se rupe și se macină într-un blender.


Prepararea glazurii .
Într-un castron se bat ouale, se adaugă o lingură cu lapte, un praf de sare și se agită amestecul cu o furculita sau cu telul.
În alte două boluri se presară făină și pesmet.


Rulourile se  tavalesc  prin faină, se scutura de exces.
 
apoi se inmoaie in ou si se scurg.


Se trec prin pesmet si se scutura de exces.



Se înmoaie apoi din nou în ouale bătute, se scurg, se tăvălesc din nou prin pesmet și, din nou, se scutură de exces.
Se pun apoi pieptii în frigider, circa 15-30 de minute.
 Intr-o cratita sau tigaie adâncă se încălzește uleiul (până la o temperatură de 160 ° C).
Așezați rulourile în ulei fierbinte.



Sfat. Este de dorit ca uleiul să acopere complet  ruloul de carne. Dacă nu este suficient ulei,  în timpul prăjirii, ruloul trebuie să fie udat în permanență cu ulei fierbinte la partea superioară (cu o lingura) să nu scadă temperatura din interiorul ruloului  și să se prajească uniform pe toate părțile.


Se prăjește  până se rumenește, 2-3 minute pe fiecare parte.
Cu atenție, folosind  un clește se mută ruloul într-un vas termorezistent.
Se pune în cuptorul  preîncălzit la 200 ° C și se coace până este  gata, încă  aproximativ 4-5 minute.
La fel se prepară și celălalt rulou.
Sugestie 1. prăjirea necesită o mulțime de ulei, așa că, pentru a nu se risipi, după prăjirea rulourilor  în același ulei se pot prăji felii sau  cuburi de cartofi. Cartofi prăjiți se pun pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei, se presară cu sare și se pot  servi ca o garnitură pentru rulouri.
Sugestie 2. Dacă nu doriți să utilizați mult ulei, rulourile se pot prăji într-o tigaie cu puțin ulei și se termină  prepararea în cuptor.  Puiul Kiev se servește  cu orez fiert, piure de cartofi (sau cartofi prajiti) și legume proaspete.
La tăierea rulourilor  se revarsă untul verde parfumat.


Rețeta tradusă de aici .