Reteta tradusa de
aici:
Un desert foarte rapid de făcut, dacă ai pus în congelator, ca mine, tartele *.
O crema şi iata un desert foarte frumos!
Aluat de patiserie cu ciocolata (reţeta de bază pentru 15 Tarte)
• 300 g de făină cernută
• 110 g de zahăr
• 35 g de migdale pulbere
• 1 praf de sare
• 25 g de pudră de cacao
• 200g unt moale
• 1 linguriţă de extract de vanilie
• 1 ou întreg + galbenus
Se amestecă într-un bol faina, zaharul, sarea, cacao şi praful de migdale.
În robot:
Puneti oul si gălbenuşul şi bateti cu untul moale şi extractul de vanilie, adaugati materiale uscate si amestecati până obtineti o pastă omogena careia i se da forma de minge. (Este foarte rapid ... aveti grija sa nu prelucrati prea mult aluatul pentru ca nu va mai fi fraged ci s-ar intari).
Împărţiţi mingea în jumătate şi înveliţi în folie de plastic. (Micul meu truc: intindeti mingea de aluat între două filme alimentare, în foaie de doi centimetri grosime, şi puneti-o în frigider o oră. Va fi mai uşor să se intinda şi să se umple tavile).
Coaceţi în cuptorul preîncălzit la 180 de grade aproximativ 20 minute. Raciti pe un gratar, înainte de umplere sau congelati-le pentru mai tarziu.
* Le-am pus la congelat într-o cutie de îndată ce acestea s-au racit.
O cutie de jumătati de caise în sirop.
Cremă de ouă şi lapte: (reteta de baza pentru umplerea a 12-15 tartelette)
• 50 cl de lapte integral
• 4 gălbenuşuri de ou
• 80 g zahăr vanilat (sau zahăr normal + o pastaie de vanilie )
• 36 g amidon de porumb
Se încălzeşte laptele. Amestecati ouale cu zaharul vanilat si amidonul.
Se toarnă deasupra laptele fierbinte, amestecand energic.
Se pune inapoi pe foc si se fierbe pana se ingroasa.
Se lasa sa se raceasca acoperind vasul cu o folie pentru a nu se forma o “pelita” deasupra cremei.
Amestecati crema de cateva ori in timpul racirii pentru a pastra o textura frumoasa, neteda.
Când este rece umpleti tartele cu un pos.
Aranjati o jumatate de caisa in mijloc.