este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

vineri, 23 septembrie 2011

BRIZOL




Reţeta tradusă de aici.
Ingrediente:
Pentru a pregăti 4 bucăţi de brizol este nevoie de:
 - 400 g carne tocată (oricare doriţi);
- 8 ouă;
- 200 g Brânză (caşcaval)
- Maioneză
- 2 căţei de usturoi;
- Castraveţi muraţi;
- 3 roşii;
- Ketchup;
- Făină;
- Verdeaţă 

Preparare: 

1. Brânza se rade, roşiile şi castraveţii se taie

2. Din carnea tocată se fac 4 bile (puţin mai mari decât burgerii)

 

3. Se sparg  câte 2 ouă într-o farfurie mai mare şi se bat cu furculiţa.

4. Pe planşeta presărată cu făină se aşează şi se întinde câte  o bilă de carne tocată. Acest lucru se  poate face doar cu mâinile, distribuind carnea tocată  uniform pe toată suprafaţa. Se întind turte de dimensiunea tigăii în care se vor prăji. O altă versiune a modului de a face turtele este de a pune  bila de carne tocată între două bucăţi de folie alimentară şi se întinde acolo.

5. Se pune turta în castronul cu ou bătut.

6. Într-o tigaie se toarnă ulei, se înfierbântă şi se transferă uşor turta cu oul în tigaie. Se prăjeşte la foc mare pană devine aurie.

7. În continuare, se întoarce şi se prăjeşte lent brizolul pe cealaltă parte. Se aşează  brizolul pe o farfurie şi se prăjesc şi celelalte trei 

8. Se aşează brizolul cu oul în jos şi se pun deasupra roşiile, castraveţii, verdeaţa şi brânza.

9. Se stropeşte cu maioneză.

10. Se rulează brizolul

  şi se serveşte cu Ketchup şi maioneză.