este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

miercuri, 7 aprilie 2010

BUDINCI FIERBINTI CU FONDANT DE CIOCOLATA




Reteta tradusa de aici

"O budinca bogata, catifelata de ciocolata este într-adevăr unul din cele mai bune deserturi Tot ce trebuie este un “mot” de frisca sau inghetata.... Sau ambele!"
- Phil Vickery


Ingrediente:
•55g (2 oz) unt
•85g (3 uncii) de zahăr pudră
•170g lapte condensat
•4 oua mari, bătut cu
•o priză de sare
•o lingurita extract de vanilie
•o lingura Nescafé Espresso, dizolvată în o lingura de apă fierbinte
•350g (12 uncii), ciocolata neagra, topita
•85g (3 uncii) de făină simpla sau italiana 00
•zahăr pudra pentru cernut deasupra

Veţi avea nevoie, de asemenea:
•6 forme de muffins de 150ml unse si căptuşite sau bazine de budinca

Preparare:
1.Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Se pune o tava mare de copt în cuptor.
2.Bateti împreună untul şi zahărul folosind un mixer electric de mana până se albeste si devine şi cremos. Treptat se adauga laptele condensat.
3.Uşor turnati ouale cate un pic, vanilia şi cafeaua. Adaugati ciocolata topita, se amestecă bine, apoi se adauga faina si se bate pana se omogenizeaza.
4.Împărţiţi amestecul în mod egal în forme şi fie se păstreaza în frigider sau se aseaza pe tava de copt fierbinte din cuptor şi se coace timp de 10 minute. Dacă se coace din congelator, timpul de coacere este de 12 minute.
5.Rulati imediat un cutit in jurul marginei formei de budinca pentru a o scoate din forma si presarati cu zahar pudra. Îmi place să le servim cu frisca sau inghetata de vanilie.