Reteta tradusa de
aici.
Reţetă adaptata dupa
Sophistimom.
Ingrediente: Blat: 1 cană (224g) unt nesărat, la temperatura camerei
2 cupe (380g), zahăr tos
1 lingurita extract de vanilie pura
1 lingurita extract de migdale pur
4 oua
3 cani (300g) faina
3 / 4 linguriţă de sare
1 cană gem de mure fără sâmburi
Topping: 1 cană de zahăr pudră
3 linguri de smântână
1 lingurita extract pur de migdale
Preparare: Se preincalzeste cuptorul la 350 grade. Ungeţi o tava cu unt sau spray antiaderent.
Frecati untul cu zaharul, cu un mixer electric pana se omogenizeaza si devine pufos, aproximativ 2-3 minute. Adăugaţi ouăle, unul cate unul, si amestecati bine după fiecare adăugare. Adăugaţi extractul de vanilie şi migdale. Se adaugă uşor făina şi sarea, şi se amestecă doar până se incorporeaza.
Puneti aluat in tava pregătita. Nu-i nimic, dacă nu se poate intinde bine la colţuri, deoarece se va umple în timpul coacerii. Presarati lingurite de gem, uniform, peste aluat. Se dă la cuptor pentru 20-25 de minute, sau până când marginile încep să se coloreze in maro auriu.
Se lasă să se răcească, apoi se taie în pătrate (eu am folosit o rolă de pizza şi o riglă pentru a obţine bucăţi egale) Bateti impreună zahărul pudră, smântâna şi extractul de migdale, şi imprastiati peste patrate.