Reteta tradusa de
aici "Aceasta combinatie clasica este desertul perfect pentru o masa de prânz de vară sau o budinca pentru cină. Secretul nu este acela de a amesteca si a combina toate ingredientele intr-o mixtura, ci astfel încât sa aveti culori şi texturi frumoase. Cea mai buna parte este siropul de petale de trandafir - aroma de trandafiri merge foarte bine cu căpşunile coapte de vara. Alegeti întotdeauna trandafirii atunci când vremea este însorită şi după ce roua s-a ridicat, pentru a garanta cel mai minunat parfum. "
Phil Vickery
Ingrediente •2 (flori), trandafiri parfumati, dacă este posibil
•1lingura apa de trandafiri
•sucul de la 2 lamai
•3 linguri de zahăr pudra
•200g (7 oz) lapte condensat Light
•câteva picături de extract de vanilie
•300ml smântână pentru frişcă uşor batuta
•400g (14 uncii) căpşuni englezesti, curatate şi tăiate în sferturi
•6 bezele mici sau bezea cuiburi, sfărâmate, dar nu prea mici
Preparare: 1. Alege petalele de trandafir, din tulpini. Tocati-le grosier si puneti-le intr-un bol mic cu apa de trandafiri, suc de lămâie şi zahăr pudra, şi se lasă timp de 1 oră, amestecând din când în când.
2. Folosind un blender de mână, transformati amestecul intr-un piure, lăsând bucăţi mici de petale de trandafir vizibile.
3. Într-un castron mare, amestecati laptele condensat, extractul de vanilie şi frişca, apoi incorporati uşor căpşunile.
4. Se pune un strat de bezea zdrobita pe fundul unui vas de sticlă mare sau în şase pahare individuale. Puneti deasupra un pic de crema de capsuni, urmată de un pic de piure de petale de trandafir. Se repetă straturile, terminand cu bezele zdrobite.