este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

vineri, 26 martie 2010

BROWNIES CU CIOCOLATA SI MENTA




Am tradus aceasta reteta de pe blogul lisa is cooking

Ingrediente

4 oz (113 g ) ciocolata neagra, tocata
½ cana (113 g ) unt nesărat
1 ¼ cana (250 g) zahăr
1 lingurita de vanilie
¼ lingurita Sare
3 oua
¾ cana (100 g) făină

Stratul de mentă:
2 cani (280 g) de zahăr pudra
¼ cana (30 g ) unt, topit
2 linguri de lapte
½ lingura extract de mentă
colorant alimentar, dacă se doreşte

Genache:
½ cana smantana pentru frisca (sau 3 linguri de unt),
5 ½ oz (150 g) ciocolata cu lapte, toccata
Preparare:
Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius (325 F). Imbracati cu hartie de pergament o tava patrata de 20 cm. Intr-o cratita, pe foc mic topiti ciocolata si untul. Amestecati pana se topeste si devine moale. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca usor. Adaugati zaharul, vanilia sis area in mixture de ciocolata si bateti bine. Adaugati ouale, unul cate unul si bateti bine dupa fiecare pana amestecul devine catifelat. Adaugati faina si bateti pana se combina. Turnati amestecul in tava pregatita.
Coaceţi până în partea de sus este doar elastica la atingere şi scobitoarea iese putin umeda, aproximativ 35 de minute; transferati tava pe un gratar să se răcească timp de 10 minute; apăsaţi în jos orice zona mai ridicata de pe suprafaţa superioară;Lasati să se răcească complet .
*Nota: reteta de brownie este luata din cartea lui Williams-Sonoma After Dinner.

Stratul de menta:
Combinati toate ingredientele si bateti-le cu un mixer pana amestecul devine neted. Turnati-l peste prajitura rece.

Ganache:
Topiti ciocolata cu smantana (sau cu untul) pe baia de abur, amestecand constant, pana amestecul devine neted. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca usor. Turnati peste stratul de menta si puneti la frigider pana se intareste, aproximativ o ora. Taiati prajitura in batoane.

Aceste batoane de brownie le-am luat de la “Cooking Light March 2008”
Cu toate acestea, nu am fost multumita de reţeta lor pentru stratul de brownie, asa ca am folosit o reteta dintr-o carte preferata de-a mea: Williams-Sonoma After Dinner. Aceasta carte are mai multe reţete pe care le-am făcut de multe ori de-a lungul anilor. Topping-ul Ganache se poate face cu orice tip de ciocolata, dar pentru că stratul de brownie este foarte dens, am ales ciocolata cu lapte.