este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

joi, 25 martie 2010

CUM SE FACE UN BOL DE CIOCOLATA - PAS CU PAS


Reteta este tradusa de pe blogul lui Carol Kicinski, simplygluten-free.

Primăvara a sosit! Dupa ce am suferit prin cea mai rece iarna înregistrata din istoria Floridei este frumos sa vezi soarele strălucind, florile înflorite şi păsările exuberante prin curte.
Primavara este un timp pentru lucruri frumoase. Cu asta în minte m-am gândit sa vă arată cum să serviti un desert simplu fara gluten; inghetata. În loc sa serviti inghetata (sau spumă, budinca, etc) într-un castron plictisitor, vechi, de desert, ce ziceti daca ati face în schimb un bol de ciocolata minunat?
Oaspeţii dvs. vor crede că sunteti un geniu creativ, desertul va arata “tres chic” si iti garantez ca nu va trebui să speli vasele după aceea. Cea mai buna parte? Ele sunt mult mai simplu de facut decât pare sa fie.

Gândiţi-vă cum ar arata în ziua de Paşti un bol din ciocolată albă şi umplut cu un pastel dintr-o varietate de sortimente de inghetata.

Iată cum se face, pas cu pas:
În primul rând ia baloane mici (baloanele de apa sunt mai bune) şi spălaţi-le cu apă şi săpun - nu doriţi să faceti boluri gust de cauciuc. Eu tin vârfurile astfel apa nu pătrunde inauntru.

Respirati adanc si umflati-le! Dimensiunea baloanelor determină dimensiunea bolurilor. Faceti noduri la partea de sus a baloanelor.

Puneti aproximativ 2 uncii (sau 1 / 3 dintr-o ceasca) de fulgi de ciocolata pentru fiecare bol intr-un castron şi se topesc la microunde pentru un minut sau două.

Se amestecă până cand ciocolata devine netedă şi lucioasă

Se toarnă ciocolată topită pe o farfurie sau pe niste hartie de copt si se lasa sa se raceasca un pic - Crede-mă ca asa trebuie! Daca ciocolata este prea calda balonul va pocni şi va trebui să ştergeti, spălati sau sa lingeti ciocolata din toata bucătăria şi de pe voi! Calda este bine - fierbinte este rau!

Inmuiati partea de jos a balonului in ciocolata

Rotiti încet baza balonului, acoperindu-l cu un strat gros de ciocolata. Pentru o margine dreapta, puteti doar roti balonul in jurul axei sale ...

pentru o margine dantelata, aduceti balonul inapoi in pozitie verticala, rotiţi-l cu câteva grade şi

inmuiati-l din nou. Continuati pe toata circumferinta balonului, indreptandu-l si apoi inmuindu-l in ciocolata.

Marginea nu trebuie să fie de aceeaşi înălţime, asa ca nu persevera prea mult pe asta.

Asezati baloanele acoperite cu ciocolata pe o tava de copt acoperita cu folie sau hartie de copt si presati usor balonul pentru a forma un fund plat. Puneti in frigider pentru cca 30 de minute.

Cand bolurile s-au racit apucati balonul chiar de sub nod si tineti strans

Luati o pereche de foarfece si taiati nodul, dar tineti strans balonul pentru a controla modul in care lasati aerul sa iasa incet.

Eliberati încet aerul, daca o faceti prea repede bolul s-ar putea rupe. Scoateţi balonul şi voila! Un mic bol dragut de ciocolata. Dacă balonul dezumflat se lipeste de partea de jos a vasului, puneti-l doar în congelator pentru câteva minute şi se va dezlipi imediat. Acestea pot fi făcute înainte şi depozitate în frigider sau în congelator.

Umpleti cu ce va doreşte inima şi fiti pregătiti să asezati bolurile dumneavoastră pe masa festiva!


Iata cateva idei pentru umpluturi:

Simply Recipes Chai Ice Cream
David Lebovitz's Vanilla Ice Cream
White on Rice Couple's Silky Chocolate Mousse
Tasty Eats At Home Sweet Risotto

Folosiţi ciocolată neagra, fara lapte pentru boluri si se umplu cu inghetata fara lapte daca aveti probleme cu lactatele.