Desi autoarea a facut acest aperitiv pentru Craciun cred ca ar fi o buna alternativa si pentru ouale de Pasti, vopsite in coaja!
Iata reteta, tradusa de
aici:
Eu vă ofer un aperitiv delicios, luminos şi sofisticat pentru Vacanta de Anul Nou.
Ideea acestor aperitive mi-a venit incercand sa colorez albusurile de ou.Sursele de inspiratie: http://forum.say7.info/topic14896.html şi Lily - http://forum.say7.info/topic20602.html
Mai întâi de toate, pentru pregătirea acestor “globuri de Crăciun”, avem nevoie de ouă, varză roşie, sfecla rosie si morcovi.
Ouăle se fierb. Varza, sfecla si morcovii se toaca intr-un blender. Ouăle se curăţa de coajă şi se pun în terciul de legume strivite timp de 15-20 de minute.
In fotografie se poate vedea cum albusul de ou s-a colorat in:
suc de varză roşie - în albastru,
suc de sfeclă rosie - în culoare rosu-violet,
suc de morcov - într-o culoare gălbuie (culoarea mea s-a transformat uşor gălbui, aceasta va depinde de morcovi ...).
Dupa ce ouăle s-au colorat, se taie în jumătate, se scoate gălbenuşul si se umplu cu umplutura preferata.
Azi am facut o umplutura de peşte, fără maioneza.
o conserva de ton se amesteca cu unt, galbenusurile de ou, putina verdeata, sare si piper.
Se unesc jumatatile de ou iar la mijloc se decoreaza cu caviar rosu sau seminte de rodie. In varf se pune o jumatate de maslina si “globurile” sunt gata.