este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

luni, 22 martie 2010

LEMON CURD

Pentru aceasta reteta vizionati aici reteta video
Traducerea textului din reteta video, o redau mai jos:

Cu Chef John Mitzewich

Lemon curd este un sos de lămâie, un desert delicios, de modă veche. Gustul intens şi cremos, textura bogata, merg foarte bine cu turta dulce sau cu fructe proaspete.
Lemon curd este un sos de modă veche, uimitor de delicios cu un nume teribil: caş de lamaie.
Combinati Ingredientele pentru Lemon curd
Este o reteta foarte uşoara.
6 gălbenuşuri de ou si un pahar de zahăr alb se amestecă împreună cu telul pentru 2-3 minute,pana se albesc. Durează doar câteva minute de batut
Se adaugă 2 linguri de coaja de lamaie si 1 / 3 ceasca de suc de lamaie. Proaspat stoarse va oferi un gust mai bun. Se amesteca cu o spatulă si se curata peretii vasului.
Se pune intr-un cazan dublu, dar merge si pe baia de abur. Puneti un pic de apă într-o cratiţă şi o aduceti la fierbere.
Între timp luati 1/2 pachet de unt, tăiati-l în bucăţi, şi puneti-l deoparte. O să-l folosim mai târziu.
Pregatirea Lemon curd-ului pe baia de aburi.
Acum, apa noastră fierbe. Puneti bolul de metal deasupra oalei cu apa. Bolul nu trebuie sa se atinga de apă, doar de abur. Deci, asiguraţi-vă că aveţi dimensiunile vaselor potrivite.
Fierbeti timp de 7-10 minute. Se agită în mod constant cu o spatulă. Unii oameni utilizeaza un tel, dar mie îmi place spatula, pentru că se atinge fundul vasului, foarte aproape de aburi, cu ea. După ce începe să se ingroasa si devine fierbinte, esti aproape gata.
In principiu, sosul este gata cand inmuind lingura, pe spatele acesteia va ramane un strat de sos. Unor oameni le place să faca acest sos mai gros decât acesta, dar asta e periculos, deoarece sosul se poate transforma in omleta.
Adaugarea untului la Lemon curd
Vom adauga acum, pe rand cate o felie de unt. Când o felie este topita, adăugaţi următoarea. Când tot untul este încorporat, sosul este gata si se lasa să se calmeze.

Dacă aveti de gând să serviti sosul pentru o petrecere mare, ar trebui sa acoperiti sosul cu o bucată de plastic, lasati sa se raceasca şi serviti, dar eu am de gând să-l pun in nişte borcane de sticla şi le-as da cadou.

Racirea Lemon curd
Deci, cred că daca l-am pune într-o pungă de plastic cu autoinchidere în timp ce încă mai curge ar fi o idee grozavă. Acest lucru vă va permite să umpleti borcanele frumos şi elegant, fara a se scurge.

În cazul în care am folosi o pâlnie sau o lingura, ar fi un dezastru pentru că nu s-ar umple frumos. Şi acolo este, lemon curd. Am de gând să pun un pic de plastic pe el, pentru a nu face coaja. Raciti complet înainte de servire.

Servirea Lemon curdului
Acum, cu ce sa servesc acest caş delicios de lămâie, sos de lamaie? Boabele proaspete de fructe de padure sunt uimitoare cu el, orice fel de prăjituri, specialităţi de pâine cu ghimbir, tarte, şi lucruri de genul asta. Dar îmi place doar cu cateva fructe de padure proaspete şi biscuit cu ghimbir.

Am făcut cateva tartelete cu lamiae, cu biscuit cu ghimbir niste Lemon curd si o boabă proaspătă de mure. Atât de delicios, atât de uşor de facut, poate constitui un mare cadou si eu chiar sper sa incercati acest lucru. Bucuraţi-vă.

Vă mulţumim pentru atenţie. Pentru a afla mai multe, ne vizitati pe web la food.about.com.