este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

miercuri, 7 aprilie 2010

NEGRESE CU NUCI ŞI CIOCOLATĂ ALBĂ



Reteta tradusa de aici

Aceasta reteta de negrese este una dintre cele mai bune pe care le-am ` făcut vreodată, cel mai bun lucru fiind că poţi să te joci cu ea şi să adăugi sau să suprimi orice doresti şi să obţii alta negresa. În opinia mea, poţi reduce cota de zahăr, şi sa utilizezi doar o ceaşcă (care este suficienta, dacă folosesti ciocolată albă, care este destul de dulce). Poti adăuga, de asemenea, fulgi de ciocolata, nuci de Pecan, un pic de alcool (cremă irlandeză, Frangelico ...) sau orice ai in acasă.
Dacă doriţi ca negresa dvs. sa aiba un aspect curat, asiguraţi-vă că negresele sunt complet racite dupa coacere, şi să le taiati cu un cutit foarte ascutit. Chiar dacă par destul de compacte, nu tăiati prăjiturile cat sunt inca fierbinti, sau veti obtine un dezastru sfărâmicios.


Ingrediente:
200 g ciocolată amăruie, tocata
170 g (3/4 cana) unt
1 1/2 ceşti de zahăr
4 oua mari
2 lingurite extract de vanilie
1/4 linguriţă de sare
1 ceasca faina
1 cană nuci tocate
1/2 cana ciocolata alba, grosolan tocata

Preparare:
Incalziti cuptorul la 175 grade C. Tapetati cu hartie de copt o tava metalica de 23 × 23x5 cm.
Se amestecă ciocolata amăruie cu untul într-o cratiţă la foc mic spre mediu pana se omogenizeaza sau topiti în cuptorul cu microunde. Bateti zahărul, ouăle, vanilia, şi sarea într-un castron mare, până amestecul devine pufos. Se dauga amestecul de ciocolata cu untul topit. Aaugati făina, apoi nucile şi ciocolata albă; turnati in tava. Coaceţi până ce scobitoarea introdusa în centrul prajiturii iese cu firimituri umede ataşate, aproximativ 25-35 minute.
Raciti pentru aproximativ 2 ore, acoperita (sau 1 oră în congelator), apoi tăiati în porţii. Serviti rece sau la temperatura camerei. Se păstreaza într-un container etanş.