este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

joi, 17 decembrie 2009

PRAJITURA NAPOLITANĂReteta tradusa de aici
Ingrediente:
1 cană uscate affine tocate grosolan
1 cană nuci, grosolan tocate
Pentru Aluatul de portocale
1 1 / 4 cesti migdale întregi curatate
1 cană de zahăr pudra
3 / 4 pahar (1 1 / 2 bete) unt nesărat
3 linguri coaja de portocale rase fin (2 - 3 portocale)
1 ou mare
1 linguriţă suc de lămâie proaspăt stors
1 1 / 2 cana făină
Pentru aluatul de ciocolata-espresso1 1 / 2 cana făină
1 / 2 ceaşcă de pudră de cacao olandeză
1 / 2 linguriţă boabe de cafea espresso fin macinate
1 pahar (2 bete) unt nesărat, la temperatura camerei
1 cană de zahăr pudra
1 lingurita extract de vanilie pură
Preparare:
1. Aluatul de portocale: puneti migdalele şi zahărul în castronul procesorului de alimente. Amestecati până când se aseamănă cu o mamaliguta grosiera; lasati deoparte.
2.Puneti untul şi coaja de portocale în castronul unui mixer electric. Bateti la viteza medie până devine alb şi pufos, 2 - 3 minute. Dati la viteză mică, si adaugati amestecul de migdale; bateti până se combina, 10 - 15 secunde. Adaugati oul şi sucul de lămâie; amestecati. Inveliti in folie alimentara, şi pastrati in frigider, până va fi gata de utilizare.
3. Aluatul de ciocolata-espresso: cerneti făina, pudra de cacao, si cafeaua espresso într-un castron mare; lasati deoparte.
4. Într-un castron de mixer electric, combinati untul, zahărul şi vanilia până devin cremoase, 3 - 4 minute. Adaugati, treptat, amestecul de făină. Inveliti in folie alimentara, şi pastrati in frigider, până va fi gata de utilizare.
5. Inveliti cu material plastic o tava patrata de 20 cm. Într-un castron mare, se amestecă în afinele in Aluatul de portocale. Într-un alt castron mare, se amestecă nucile în aluatul de ciocolata-espresso.
6. Presati amestecul de portocale în partea de jos a tavii. Folosind o spatula, neteziti uniform. Puneti amestecul de ciocolată peste amestecul de portocale şi nivelati. Se acoperă tava cu materiale plastice; Raciti cel puţin 2 ore.
7.Incalziti cuptorul la 180 grade. Imbracati doua tavi cu hârtie pergament. Scoateti aluatul; eliminati plasticul. Se taie în bucati de 5x20 cm, bucatile se taie în felii groase de 0,5 cm. Feliile se aseaza pe foi, distanţate la 1,5 cm una de cealaltă. Coaceţi până când sunt ferme la atingere, 12 - 15 minute. Transferati prajiturile pe un gratar să se răcească. Coaceţi sau congelati aluat rămas. A se păstra într-un container etanş până la 2 săptămâni.

From Martha Stewart Living, December/January 1998/1999