este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

miercuri, 2 decembrie 2009

TORT – CREMA DE BANANE


Reteta tradusa de aici
Ingrediente:
Crusta de biscuit si unt:
1 1/2 cesti biscuit cu unt sfaramati fin (aproximativ 30 buc)
6 linguri unt nesărat, topit
Umplutura de Banane:
7 banane coapte, taiate
3 /4 ceasca de lapte integral
8 uncii (225 g) de ciocolata alba, toccata fin
2 linguri de rom brun
1 linguriţă gelatină praf
3 cesti smantana grasa
PREPARARE:
CRUSTA
1. Preincalziti cuptorul la 175 0C. Ungeti cu unt o tava de tort de 23 cm.
2. Puneti intr-un castron biscuit sfaramati si turnati untul topit. Amestecati si puneti compozitia in tava pregatita. Presati bine si dati tava la cuptor pentru 8-10 minute sau pana devine maronie. Scoateti si lasati sa se raceasca.
UMPLUTURA:
1. Taiati 5 banane in bucati de 2,5-3 cm si amestecati-le cu laptele intr-o craticioara. Puneti pe foc mediu spre iute. Cand incepe sa fiarba reduceti focul si fierbeti timp de 5 minute.
2. Turnati amestecul de banana cu lapte in robot si amestecati. Mutati pasta obtinuta intr-un castron mediu si adaugati ciocolata rasa. Amestecati pana ciocolata se topeste complet. Lasati sa se raceasca.
3. Puneti romul intr-un castron mic care merge in cuptorul in cu microunde, adaugati gelatina si lasati 5 minute, pana se inmoaie gelatina.
4. Puneti gelatina in cuptorul cu microunde timp de 7 secunde, pana ce aceasta se topeste. Amestecati jumatate din pasta de banane in gelatina topita. Turnati piureul de banane amestecat cu gelatina peste piureul ramas si amestecati. Lasati deoparte.
5. Bateti cu mixerul smantana pana creste in volum si devine pufoasa. Adaugati ¼ din pasta de banane si amestecati apoi turnati amestecul in restul de pasta de banana, in 3 aditii. Compozitia s-ar putea sa aiba un aspect granulat. Taiati cele 2 banane ramase in felii de 1 cm grosime si asezati-le pe fundul tavii cu crusta. Turnati umplutura de banane si dati la rece pentru 5 ore sau pana se incheaga umplutura.
FINISAREA:
Scoateti prajitura din tava trecand un cutit de jur-imprejurul peretilor sau, mai bine incalzind peretii tavii cu un feon. Ornati cu frisca batuta si felii de banana proaspat taiate.