este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

miercuri, 2 decembrie 2009

TARTA CU CIOCOLATA NUCI DE PIN SI CREMA DE BANANE



Reteta tradusa de aici:

Ingrediente:
Blatul de ciocolata si nuci de pin:
1 ½ cani de biscuiti de ciocolata, maruntiti
¼ cana nuci de pin prajite
2 linguri zahar tos
6 linguri unt topit


Umplutura:
1 1/2 cesti lapte condensat
1 ou mare
2 gălbenuşuri de ou mare
6 linguri de zahăr tos
2 1/2 linguri de amidon de porumb
1/8 lingurita de sare
1 linguriţă unt nesărat
1 linguriţă rom (optional)
3/4 linguriţă de extract de vanilie
Ganache de ciocolata:
1/2 ceaşcă smantana groasa (frisca lichida)
100 g ciocolata neagra, tăiată mărunt
Asamblarea:3 banane coapte
3 linguri de suc de lamaie
2 linguri de nuci de pin prăjite, tocate
Preparare:
Blatul de ciocolata si nuci de pin:
Preincalziti cuptorul la 175 0 C. Puneti in bolul robotului biscuitii, nucile de pin si zaharul. Folosind functia “puls” amestecati pana se obtine un praf fin. Adaugati untul topit si pulsati pana se combina. Varsati mixtura intr-o tava de tort cu peretii detasabili de 18x28 cm si presati compozitia pe fundul si pe peretii laterali ai tavii.
Coaceti 8-10 minute sau pana cand crusta s-a intarit. Lasati sa se raceasca pe un gratar de sarma.
Umplutura:
Incaziti pana aproape de fierbere laptele condensate. Amestecati ouale, galbenusurile, zaharul, amidonul sis area. Turnati incet laptele condensat, fierbinte, in mixtura de oua, amestecand incontinuu. Rasturnati amestecul in craticioara in care a fost laptele condensate si puneti pe foc mic. Fierbeti, amestecand constant, pana se ingroasa si clocoteste, in jur de 2-3 minute. Luati craticoara de pe foc, adaugati untul, romul si vanilia.
Rasturnati umplutura in tava, peste blat, acoperiti cu folie alimentara si lasati sa se raceasca, aproximativ 3 ore.
Umplutura poate fi pregatita cu o zi inainte si sase raceasca intr-un castron. Chiar inainte de utilizare bateti-o cu mixerul pana devine neteda.
Ganache de ciocolata:
Incalziti frisca lichida. Luati de pe foc si amestecati ciocolata tocata fin. Lasati sa stea 1 minut si amestecati pana s-a topit toata ciocolata. Mutati amestecul intr-un castron si lasati sa se raceasca la temperature camerei.
Asamblarea:
Curatati bananele si taiati-le felii subtiri de 1 cm. Stropiti feliile de banana cu sucul de lamiae pentru a preveni innegrirea lor. Asezati feliile de banana in diagonala, pornind dintr-un colt al prajiturii racite. Aranjati deasupra alt strat de felii de banana , tot diagonal fata de laturile tavii. Continuati pana intreaga suprafata a prajiturii este acoperita. Utilizand o furculita sau o lingurita imprastiati crema ganache in zig-zag peste feliile de banana. Presarati deasupra nucile de pin tocate. Ganache-ul ramas serviti-l alaturi de prajitura, eventual incalzit, daca este necesar.