este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

marți, 15 decembrie 2009

“SARUTARI” aperitiv cu somon




Reteta tradusa de aici


Va retin atentia cu aceste aperitive dragute, care se pregatesc rapid, sunt gustoase şi placute la vedere, si se potrivesc de minune la mesele festive.



Ingrediente:
Somon sărat (feliat)
Surimi (batoane de crab)
Crema de brânză "Philadelphia", cu un adaos de verdeata
mărar proaspăt
oua
Film alimentar
lămâi

Ouăle se fierb tari şi se taie cercuri cu aparatul de feliat.

Mararul se toaca, se adaugă la Philadelphia, se amestecă pentru a obţine o masă omogenă.

Pentru a face aceste "Sarutari" aveti nevoie de câteva forme, eu folosesc, iată, astfel de ceasti de espresso, puteţi utiliza pahare, forme de briose, etc.

Imbracati ceasca in film alimentar,

lasandu-se multa folie peste margini, astfel încât să puteţi acoperi cupele la partea de sus.

Puneti feliile de somon in cesti, astfel incat sa ia forma acestora.

Completati forma cu jumatate din umplutura de branza

puneti bucati de surimi

Si acoperiti cu cealalta jumatate de umplutura

Deasupra puneti o felie de ou

Acoperiti cu o felie de somon

Inveliti cu marginile foliei.
Strangeti bine si presati putin.
Puneti in frigider pentru cateva ore.
Taiati lamaia felii.
Dupa cateva ore scoateti castile din frigider, descoperiti “Sarutarile” si rasturnati-le pe farfurioare, peste feliile de lamaie.
Ornati dupa dorinta, eu am ornat cu albus de ou si fructe de padure, dar da foarte bine si cu icre rosii.