este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

luni, 11 ianuarie 2010

BEZELE CU PORTOCALE SI FISTIC




Reteta tradusa de aici:
Încercaţi să facă aceste pentru un foc Posh. Nu este aşa de simplu, pentru ca, se cere fierberea zahărului la un anumit punct. Veţi avea nevoie de un termometru de zahăr şi de un mixer puternic de sine stătător. Reţineţi că noi nu prajim fisticul, astfel încât acestea să-si păstreze culoarea lor vibranta verde.

Ingrediente:
• ulei vegetal pentru ungere
• 300g fistic, curăţat
• 13g gelatină sub formă de praf
• 1 ½ lingura apa de flori de portocal
• 90ml suc de portocale
• 250g zahăr
• 120ml de apă
• 2 albuşuri de ou
• putina sare

Preparare:
Veţi avea nevoie de o tavă pătrata (20cm x 20cm), cu marginile de cel puţin 2 cm înălţime.
Imbracati tava in film alimentar pe care ungeti-l usor, cu o pensula, cu ulei vegetal.
Lasati tava deoparte.
Macinati fisticul in robot si lasati-l deoparte.
Puneti gelatin si apa de flori intr-un vas termorezistent.
Luati o oala mica, turnati sucul de portocale si aduceti-l la fierbere. Turnati sucul peste gelatin si amestecati pana se dizolva gelatina. Sa aveti un termometru de zahar in mana!
Puneti zaharul si apa intr-o cratita cu fundul gros si incet, aduceti siropul la fierbere.
Se lasa sa fiarba, cu termometrul in sirop, pana ajunge la 125°C. Opriti focul. Adaugati sucul de portocale in siropul fierbinte si amestecati sa se combine.
Acum puneti albusurile cu sarea intr-un bol sau in mixer si incepeti sa bateti la viteza maxima.
Cand albusurile incep sa fie albe si spumoase, incet, se picura mixtura fierbinte de suc de portocale pe laturile bolului in timp ce mixerul functioneaza. Mixati la viteza maxima pan ace mixture se raceste si se formeaza o bezea groasa. Dureaza cam 15 minute.
Puneti amestecul in tava pregatita cu o spatula de cauciuc (silicon) si nivelati cu un cutit. Presarati deasupra fisticul macinat si lasati sa se intareasca la temperature camerei, aproximativ 2 ore.
Rasturnati prajitura pe un platou si indepartati folia. Acoperiti si aceasta parte cu mai mult fistic macinat si cu un cutit foarte ascutit taiati prajitura in patrate.