este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

vineri, 29 ianuarie 2010

MIDII MARINATE






Reteta scrisa si cea video de aici:

Midiile se fierb la aburi intr-un sos clasic de salote (ceapa rosie), usturoi, vin alb si unt.
Asigurati-va ca aveti suficienta paine proaspata pentru a o inmuia in sos si a absorbi tot acest sos nemaipomenit.

Pasul 1: pregatiti ingredientele


• 1 / 3 ceasca ceapă eşalotă
• 2 căţei de usturoi
• 1 / 4 pahar patrunjel italian
• 1 / 4 pahar unt
• 1 / 2 pahar de vin alb
Pentru a incepe pregatirea ingredientelor, în primul rând tocati ceapa (eşalota) şi usturoiul. Tocati grosier pătrunjelul şi puneţi-l deoparte, împreună cu untul şi vinul alb.
Pasul 2: preparam midiile:

2 pounds (900 g) midi
Pentru a pregăti midiile, frecati-le bine pentru a le curati si a elimina orice mustati. Se pun într-un castron şi se acoperă cu o cârpă umedă. Midiile se păstreaza în frigider in timp ce se prepara sosul.
Pasul 3: prepararea sosului:

• Sare dupa gust
• Piper negru proaspat rasnit
Pentru prepararea sosului, infierbantati o tigaie larga (cu capac), la foc mediu. Adaugati untul si cand s-a topit adaugati ceapa (salota) tocata. Prajiti cca 3 minute sau pana devine translucida, dar nu prajita (maronie). Apoi adaugati usturoiul si prajiti cam 30 de secunde. Adaugati vinul alb, aduceti din nou la fierbere cu focul mediu spre mare si fierbeti cateva minute. Odată ce sosul s-a redus şi aproape tot lichidul s-a evaporat, se adaugă un vârf de cuţit de sare şi piper.
Pasul 4: fierbeti midiile:

Cand sosul este redus, adaugati midiile. Acoperiti imediat cu un capac si dati focul mic spre mediu.
Lasati sa fiarba 8-10 minute sau pana cand midiile se desfac. Acum adaugati patrunjelul tocat.
Pentru servire, puneti midiile intr-un bol larg si serviti cu paine proaspata inmuiata in sos, pentru a absorbi tot acest delicios sos.
Note:Midiile trebuie fierte la abur, intr-o cantitate mica de lichid. Cand se deschid in timpul fierberii, acestea elibereaza propriul lor lichid care se amesteca cu sosul de baza. Daca este prea mult lichid in sos inainte de a adauga midiile, sosul se va dilua prea mult.
Aveti grija cand asezonati sosul. Lichidul din midii poate fi prea sarat si poate sara prea tare sosul.
Reteta video :

Rouxbe Online Cooking School & Video Recipes