este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

miercuri, 13 ianuarie 2010

CUM CURATAM CALMARII



Reteta este de aici
Cateva ponturi despre cum sa alegeti calmari proaspeti si apoi cum sa-i curatati.
1. Cum sa alegeti calamari proaspeti:
- pielea de pe ei trebuie sa aiba punctisoare visinii (purpurii) nu maronii;
- tubul alb de sub piele trebuie sa aiba luciu, sa nu fie un alb mat;
- daca atingeti tentaculele acestea trebuie sa fie flexibile nu moi, sa simtiti ca sunt inca elastice

Calmar proaspat
2. Cum se curata (vezi si poze jos):

- scoateti pielea cu punctisoare visinii incepand de la coada, de acolo se desprinde foarte usor

- trageti afara capul (tentaculele), el va iesi cu un intestin care trebuie indepartat

- curatati tubul alb in interior: prima data iese un os transparent cu aspect de plastic si apoi scoateti tot ce e gelatinos in interior; introduceti tubul sub jet de apa si curatati bine interiorul.

- curatati capul: intre tentacule este un cartilaj cu un punct negru in mijloc, scoateti-l strangand de la baza asa cum ati scoate un cos ;

Cartilajul e scos.

taiati ochii folosind o foarfeca sau un cutit.

- calmarii sunt curatati acum, puteti sa-i preparati dupa cum doriti