Reteta este de
aici Cateva ponturi despre cum sa alegeti calmari proaspeti si apoi cum sa-i curatati.
1. Cum sa alegeti calamari proaspeti:
- pielea de pe ei trebuie sa aiba punctisoare visinii (purpurii) nu maronii;
- tubul alb de sub piele trebuie sa aiba luciu, sa nu fie un alb mat;
- daca atingeti tentaculele acestea trebuie sa fie flexibile nu moi, sa simtiti ca sunt inca elastice
Calmar proaspat
2. Cum se curata (vezi si poze jos):
- scoateti pielea cu punctisoare visinii incepand de la coada, de acolo se desprinde foarte usor
- trageti afara capul (tentaculele), el va iesi cu un intestin care trebuie indepartat
- curatati tubul alb in interior: prima data iese un os transparent cu aspect de plastic si apoi scoateti tot ce e gelatinos in interior; introduceti tubul sub jet de apa si curatati bine interiorul.
- curatati capul: intre tentacule este un cartilaj cu un punct negru in mijloc, scoateti-l strangand de la baza asa cum ati scoate un cos ;
Cartilajul e scos.
taiati ochii folosind o foarfeca sau un cutit.
- calmarii sunt curatati acum, puteti sa-i preparati dupa cum doriti