este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

luni, 11 ianuarie 2010

DESERT CU RODIE SI CIOCOLATA






Fiind o mare iubitoare de rodii, am gasit aceasta reteta care mi s-a parut interesanta si pe care intentionez sa o incerc cat mai curand.

Reteta tradusa de aici
Ingrediente:
1/2 foaie de blat de vanilie de 11 × 17
10 uncii (283,5 g) sirop simplu de PAMA
1/2 ceaşcă de melasă de rodie
mousse de ciocolata alba sau neagra
1 cană de seminţe de rodie
jeleu de rodie


Rodia - regina fructelor:

Blat de vanilie
faceti 2 foi 11 × 17 sau 2 cercuri 9 × 3 (ai nevoie doar de 1 / 2 de foaie cu excepţia cazului in care faci cercuri de 9 inch, caz în care puteţi carpi bucăţi de piese împreună sau puteti folosi o foaie întreaga)
14.5 oz (410 g) făină de tort
8.75 oz (248 g) zahăr pudra
6.75 oz (191 g) lapte integral
6 oz (170 g) ulei de rapita
3.25 oz (92 g) ouă
0.5 oz (1,4 g) praf de copt (omise, de la 8500 ft)
13 oz (368 g )albuşuri de ou
9.5 oz (269 g) de zahăr granulat
1 linguriţă extract de vanilie

Preincalziti cuptorul la 375 ° F (2690 C). Pregatiti tava, ungand partea de jos şi părţile laterale cu unt. Acoperiti cu hârtie pergament şi ungeti-o cu unt. Cerneti ingredientele uscate (cu excepţia zahărului granulat), într-un castron mare. Se amestecă toate ingredientele (cu excepţia albuşurilor de ou şi a zahărului granulat) într-un castron mare, până se combina. Bateti albusurile cu zahărul granulat . Amestecati-le uşor în aluat. Coaceţi până se intareste, aproximativ 20-25 de minute (18 minute pentru mine). Scoateţi din cuptor şi se scoate din tava. Lasati să se răcească complet pe un gratar.

Sirop simplu de PAMA
4 oz (113 g) de apă
4 oz (113 g) de zahăr
2 oz (57 g) lichior de PAMA


Puneti zahărul si apa într-o oală mică pe foc mare şi se amestecă până când zahărul se dizolvă. Se adduce la fierbere. Opriţi focul şi lasati să se răcească. Se adaugă lichiorul PAMA



melasă de rodiede
de la Closet Cooking :
2 cesti suc de rodie
1 / 4 pahar de zahăr
cateva picaturi suc de lamaie
Aduceţi toate ingredientele la fierbere într-o cratiţă mică. Reduceti căldura şi lăsaţi sa fierba până când lichidul s-a redus la aproximativ 1/2 pahar. ~ 40-50 de minute. Trebuie ca acesta să fie ceva mai fluid cald, pentru că atunci când se răceşte acesta se îngroaşă.


Mousse de ciocolata neagra
de la Tartelette:
6 oz (160 g) ciocolata demidulce, tocata
1/4 pahar lapte întegral
2 oz (57 g) unt
1 gălbenuş de ou
1 cana smantana grasa, la rece

Într-un castron pus peste o oala cu apă (asiguraţi-vă că se potriveşte bolul bine peste oala şi nu se atinge de apă), se topesc împreună ciocolata, laptele, şi untul. (Bine, eu doar am aruncat totul într-o craticioara şi am încălzit uşor peste flacara, fără o baie de apă). Luati de pe foc şi lăsaţi să se răcească pana ajunge călduţă. Adaugati gălbenuşul de ou si bateti. Bateti smantana cu mixerul si adaugati-o la amestecul de ciocolata.
Mousse-ul se prepara chiar înainte de asamblare.

Mousse de ciocolata alba
1 2/3 căni smantana grasa
4 oz (113 g) ciocolata albă, tocata

Se încălzeşte ciocolata albă şi 2/3 ceasca smântână grasa într-o oală mică, peste foc mic, amestecând mereu până când ciocolata este complet topita. Luati de pefoc. Lasati să se răcească complet. Bateti cana de smântână grasa ramasa. Adaugati frisca in amestecul de ciocolată albă. Dacă doriţi ca aceasta să fie mai pufos, bateti intreg ansamblul un pic mai mult. A se face Mousse-ul chiar înainte de asamblare

Jeleu de rodie
1lingura de lichior de PAMA
1 lingura de apa
1 lingura gelatina
1 1/2 cesti suc de rodie (Eu folosesc POM)

Puneti lichiorul PAMA şi apa într-un castron mic. Presarati gelatina peste lichid şi lăsaţi sa se inmoaie. Se încălzeşte sucul într-o oală mică, până când începe să fiarba. Se toarna amestecul de gelatină şi se amestecă până se dizolvă. Lasati să se răcească la temperatura camerei.
Pregatiti jeleul ultimul


Asamblare:
Se taie tortul pentru a se potrivi cu tava (tavile) dvs, aceasta va fi baza.

Nu există nici o măsurare precisă a componentelor aici. În general, o jumătate de foaie de tort va fi suficienta pentru orice forme de 8 inch în diametru sau mai puţin.
Eu de obicei, curat coaja de deasupra tortului, deoarece ingreunează absorbţia de sirop de înmuiere.
În cazul în care simt ca blatul este prea inalt, voi aranja un pic partea de sus, de asemenea.
În cazul în care folositi tavi rotunde, tapetati in interior cu panglica de acetat pentru a uşura eliberarea.
Aranjati tortul la baza tavii dumneavoastră tapetata cu hartie de pergament. Blatul ar trebui să incapa perfect in forma. Ungeti cu o pensula partea de sus a tortului cu sirop de simplu de PAMA. Repetati operatia.


Aranjati melasa de rodie in mod egal pe tort (nu-mi amintiti despre raspandirea acesteia, blatul s-a faramitat - prea lipicios).

În cazul în care melasa dvs. de rodie este prea rigida, incalziti-o scurt, până când aceasta este mai fluida. Nu aveţi nevoie sa turnati foarte multa, dar ai nevoie de suficienta, astfel ca 80% din suprafaţa prăjiturii este de culoare roşu închis. Adaugati seminţe de rodie în mousse.

Se umple o pungă de patiserie dotata cu un pont mare plat, cu mousse şi spritati cu ea în mod egal pe tort (un inch sau mai mult în înălţime).


Îmi place să bat forma cu prajitura pe masa de cateva ori pentru a indesa mousse-ul şi a îndepărta pungile de aer in număr cât mai mare. Dacă sunteţi prea entuziasti cu acest pas, se aşteaptă spumă în părul tău. Spuma de ciocolată albă nu s-a intins prea bine - a fost mai mult decât abundent mousse-ul de ciocolata neagra şi se toarnă uşor. Puneti tava (tavile) în congelator sau in frigider până când spuma este intarita. Când jeleul de rodie este răcit la temperatura camerei, se scoate tava (tavile) şi se toarnă jeleul lichid peste mousse la o grosime corespunzătoare (in functie de ce vrei tu). Reintroduceti tava (tavile) la frigider până cand jeleul s-a intarit. Scoateti cu grijă desertul din forma

si garnisiti.



Varianta la pahar: