este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

joi, 28 ianuarie 2010

CREVEŢI CU SOS DE LAMAIE SI CORIANDRU




Reteta tradusa de aici
Creveţi la gratar serviti cu un sos de lamaie si coriandru asa de bun ca-ti vine sa-l bei…

Pasul 1. Preparati marinata:
Ingrediente:
• 3 căţei de usturoi
• 1 linguriţă de sare de mare
• 1 / 4 pahar marmeladă subţire de coji de portocale
• 1 lingura miere
• 2 linguri sos de soia
• 1 / 8 ceasca de ulei de seminte de struguri sau ulei vegetal
• 1 / 2 lingurita fulgi de chili roşii uscati
• 1 linguriţă coriandru macinat
• piper proaspăt rasnit, (dupa gust)
• 1 / 2 pahar de suc de lămâie
• 1 / 2 ceaşcă coriandru frunze
• 1 lb creveţi mari (aproximativ 16 - 20 bucati)

Pentru a incepe marinata, în primul rând eliminati germenii (coltii) de usturoi si tocati-l grosier. Se adaugă sare şi continuati să-l tocati până când veţi ajunge la o pastă consistenta. Transferati usturoiul într-un castron.

Adaugati marmelada de portocale, mierea, sosul de soia, uleiul, fulgii de cili, coriandrul macinat si ceva piper proaspat rasnit. Adaugati suc de lamaie proaspat stors si amestecati. Lasati deoparte si tocati frunzele de coriandru. Puneti frunzele tocate peste marinata si amestecati din nou.

Opriti ½ de cana de marinata, care va fi folosita mai tarziu ca sos.

Pentru a marina creveţii, în primul rând asiguraţi-vă că acestia sunt curăţati şi stersi, lăsându-le cozile. Adaugati-i in marinata, amestecati-i usor pentru a se inmuia bine in aceasta. Acoperiti castronul si puneti-l la frigider pentru cca 30 de minute.

Agitati bolul cu creveţi cel puţin o dată în timp ce acestia sunt in marinata, pentru a va asigura că sunt acoperiti uniform cu marinată.

Pasul 2: prepararea crevetilor:

• 3 linguri de ulei din seminte de struguri (sau uli vegetal)

Scoateti crevetii din marinata si sezati-i intre doua coli de hartie absorbanta. Tamponati-i usor pentru a-i usca si a indeparta surplusul de lichid. Marinata ramasa se arunca.
Daca vreti sa faceti frigarui din creveti, puneti-i intai pe tepuse.
Daca ii gatiti in tigaie, intai incingeti tigaia la foc mediu spre mare. Cand tigaia este incinsa ungeti-o cu o bucata de hartie inmuiata in ulei si agitati usor tigaia
Puneti crevetii in tigaie. Daca folositi o tigaie tip gratar, apasati crevetii usor peste gratar pentru a se coace uniform. Lasati-i cateva minute pe fiecare parte.

Pentru a fi siguri ca sunt complet facuti, taiati un crevete la partea cea mai groasa. Daca sectiunea este complet alba, sunt gata.
Pentru a servi crevetii garnisiti farfuria cu cateva fire de coriandru si umpleti un bol mic cu sosul oprit.
Serviti imediat.

Note:
Această reţetă utilizeaza creveţi. Chiar creveti mari daca acestia sunt disponibili în zona dumneavoastră.
Aceste arome proaspete din aceasta marinata, merg de asemenea, foarte bine cu pui, carne de porc, carne de vită şi fructe de mare.
Marinata poate fi, de asemenea, utilizata ca un dressing revigorant.

Reteta video:

Rouxbe Online Cooking School & Video Recipes