este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

marți, 12 ianuarie 2010

BRIOŞE DE PÂINE “GUIŢ”



Reţeta tradusă de aici:
Oink Oink Oink! Aici sunt Briose de paine Guiţ... versiune de brioşe sarate în forma de purcei, potrivite pentru un aperitiv, bufet rece, sunt minunate pentru toate vârstele ;
Acesti purcei pot fi serviţi ca aperitiv, alegând umplutura pe care o consideraţi adecvată.
Este o excelentă brioşă de pâine, moale şi gustoasă, dar într-o formă mult mai simpatică!

Ingrediente (pentru circa 20 de purcei):
500g făină 00
circa 200ml de lapte cald
30g de zahăr
60g unt
1 lingurita de sare
1 ou
1 cub de drojdie

Pentru umplere şi decorare:
1 felie de sunca 5mm grosime
4 felii de brânză afumată 5mm grosime
1 ou bătut
1 lingurita maioneza
1 pumn masline negre
un pic de apa

Preparare:
Se dizolvă drojdia în putin lapte, cu o linguriţă de zahăr. Se adaugă făina şi se amestecă. Apoi se adauga celelalte ingrediente, cu excepţia laptelui, care se pune cate putin. Frământaţi până când se formează o minge care se lasa sa creasca, acoperita pana isi dubleaya volumul:

La acest punct, se intinde o foaie de 3-4mm grosime şi se fac 40 cercuri cu un diametru de 7cm şi 20 cercuri cu un diametru de 2,5 cm (pentru nas). În aceste ultime cercuri practicam cate doua gauri cu un pai. O fâşie de aluat de 2cm ajunge pentru urechi.


Într-o tava unsa si acoperita cu hartie de copt, aranjati discurile mari, puneti in centru cate o bucată de şuncă afumată şi brânză, ungeti buza cu apă şi acoperiti cu un alt disc mare. Ungeti cu ou batut şi lipiti urechile şi nasurile . În nări se pune un pic de hârtie unsa cu grăsime pentru a preveni închiderea lor in timpul cresterii. Lăsaţi-le să crească pentru aproximativ o oră, acoperite.
Se dă la cuptorul incins la 180 °C pentru circa 25 de minute sau până devin maro auriu. Cand sunt coapte, periati-le cu apă, astfel încât acestea să devină mai lucioase si lasati-le să se răcească.
Din măsline faceti ochii pe care îi lipiti cu putină maioneză.
Şi purceluşii noştri sunt gata!

Prim plan



secţiune