este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

miercuri, 13 ianuarie 2010

PUISORI DRAGALASI!



Reteta tradusa de aici:

Vreti un nou mod de a face ouă dragalase de Paste? Acesta ar putea fi ceea ce tocmai căutaţi - mai ales dacă aveţi copii sau nepoţi!
Fii fatent, acestea sunt oarecum consumatoare de timp astfel încât este posibil să nu doriţi să le faceti pentru o petrecere mare, dar sunt special pentru a aduce un zâmbet pe faţa tuturor. Preparându-le, m-au facut sa zambesc…
“Ochii” puilor sunt realizati din felii de măsline umplute cu ardei şi" picioarele "şi" ciocul "sunt realizate cu felii de morcov şi scobitori. Ardeiul rosu poate fi de asemenea utilizat pentru cioc.

Ingrediente:
8 ouă mari, fierte tare
Reteta ta preferata pentru ouă umplutura (Imi place sa folosesc maioneza naturala, sare, piper şi doar o picatura de seminţe de ţelină. Unora le place să adauge muştar preparat)
4 măsline umplute cu gogosar, felii subtiri
1 morcov pentru tăierea picioarelor şi ciocului sau un ardei roşu clopot pentru cioc
Puneti ouăle într-o oală cu apă rece.
Se aduce la fierbere la foc mediu spre mare, amestecând uşor şi în mod constant, * acest lucru pastreaza gălbenuşurile în centru.
Se fierbe şi se amestecă încet timp de 2 minute.
Acoperiti cu un capac si opriti focul.
Lasati sa stea timp de 25 de minute.
Scoateti ouale si puneti-le intr-un castron cu apă de la gheaţă. Lasati-le 5-10 minute.
Curatati ouale cu grija, spalati-le cu apa rece si puneti-le pe hartie absorbanta.
Taiati o felie subţire de la partea de jos a fiecarui ou astfel încât acestea să stea în picioare.
Cu un cuţit, tăiati in zig-zag partea de sus a oualor, la o treime de varf şi eliminati cu grijă varful. Scoateti galbenusul.
Ar putea fi necesar să utilizaţi cuţitul pentru a scoate gălbenuşurile de fără a rupe albusul.
Puneti gălbenuşurile într-un bol şi zdrobiti-le cu o furculita şi adăugaţi maioneza dupa plac. Se adaugă sare şi piper după gust şi muştar sau seminţe de ţelină, dacă doriţi.
Supraincarcati albusurile de ou cu umplutura , asezati partea de deasupra si apasati usor. Asezati doua felioare de masline pe post de “ochi”
Puneti doua triunghiuri de morcov sau ardei rosu, infingandu-le in umplutura, pentru cioc. De asemenea din felioare de morcov decupati cateva triunghiuri pentru a forma picioarele.

Este bine sa fierbeti cateva oua in plus pentru cazul in care nu se curate bine sau se sparg la fiert.