este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

joi, 11 februarie 2010

BRANZA DE CAPRA CU ARDEI CARAMELIZATI (Queso de Cabra confitados con pimientos)



Reteta tradusa de aici

*Am făcut doar 2 bucati ca aperitiv pentru sotul meu.
Ingrediente:
25g ardei,
15g de zahăr,
5g oţet
O lingura de apa,
Nu am adaugat vin.

Aveti grija sa nu exagerati cu zaharul si sa nu-l caramelizati prea tare.
Se taie ardeii in bucati mici. Branza se taie felii.
Incalziti tigaia la foc mic.
Punem ardeii in tigaie si-I stropim cu zahar. Turnam otetul si putina apa. Trbuie sa-I amestecati sau sa agitate tigaia de maner, pentru a nu se lipi de tigaie. Ii lasam pe foc cca 20 de minute. Nu se acopera cu capac.


Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.

Puneti painea pe farfurie, asezati deasupra cate o felie de branza de capra şi decorati cu ardeii caramelizatil.






Reteta este a Anei: http://menorcana.blogspot.com/2008/09/queso-de-cabra-con-pimientos-confitados.html

Iata si reteta originala:

QUESO DE CABRA CON PIMIENTOS CONFITADOS
Un aperitiv delicious!!!! De aur!
Rapid de facut ... doar se confiaza ardeii!
Am confiat ardei rosii si galbeni.
Ingrediente:
Branza de capra in rulou
Pâine toast
400 gr. ardei (rosu, verde, galben)
200 gr. de zahăr
70 gr. otet
50 gr. apă
30 ml. vin de Pedro de Ximenez

Preparare:

Cu vegan
Puneţi ardeii în bolul de la vegan şi tocati-I timp de 5 secunde la viteza 5.
Cu o spatula, dati jos ardeii de pe peretii vasului si adaugati restul ingredientelor.
Jos cu piese piper spatulă de pereţii vaselor şi se adaugă restul de ingrediente.
Programati 35 - 40 de minute tem. Varoma, la viteza 1, fără a pahar pentru a se evapora, în cazul în care mai ramane lichid în continuare, procesati mai mult timp, până este pe gustul dv.


Tradiţional:
Se taie ardeii în pătrate.
Se pun în cratiţă cu restul ingredientelor si gatiti la foc mic, neacoperit, timp de 30 de minute sau pana sunt pe gustul tău
Lăsaţi să se răcească, şi dati la frigider.
Puneti pe paine prăjită felii de brânză de capră şi o lingurita de ardei caramelizati deasupra…