este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

vineri, 12 februarie 2010

TORT SANDVICH CU PUI, OUA SI CREMA DE BRANZA CU PESTO





Reteta tradusa de aici
АUТОR SANY


Vom avea nevoie de:

O tava cu diametrul de 23 cm
30 bucăţi de pâine pentru sandwich-uri
Umplutura de pui
Umplutură pe bază de ouă
Crema de brânză cu Pesto
Preparare:Tapetati tava cu film alimentar astfel incat capetele sa atarne peste marginile tavii.
Asezati feliile de paine pe marginile tavii si pe fundul ei, acoperind-o complet, fara a ramane gauri.
Peste pâine puneti umplutura de pui şi neteziti bine.
Apoi, un alt strat de pâine.
Peste el puneti umplutura de ou, şi peste ea din nou un strat de pâine.
Peste ultimul strat de pâine intindeti jumatate din crema de branza cu Pesto (cealaltă jumătate se opreste pentru decorare).
Ridicaţi capetele foliei şi acoperiti tortul. Puneti deasupra un castron si in el cateva cutii de conserve pentru greutate apoi puneti tortul în frigider pentru 24 de ore (poate fi si mai mult).
Scoateţi tortul din frigider şi acoperiti-l pe toate laturile cu crema de brânză oprita şi decorati dupa gust si fantezie.
Taiati tortul ca pe oricare altul şi serviti cu salată.


Umplutura de pui:
200 g maioneza
150 g cremă de brânză (care se unge pe pâine)
piept de pui mare, fiert si tăiat în cuburi mici,
1 tulpină de ceapă verde tăiată mărunt
2 catei de usturoi (tocat fin sau dat prin presa)
2.3 linguri de seminţe de susan
2.3 linguri cu alune (tăiate mărunt)
o lingura de suc de lamaie
sare si piper
Toate se mixeaza, se strâng in folie alimentara şi se dau la frigider.

Umplutura de oua:
200 g maioneza
5 ouă fierte tari (tocate mare)
o jumatate de ceapa rosie, mica
Masline verzi, tăiate
sare si piper
Toate se mixeaza, se strâng in folie alimentara şi se dau la frigider.

Crema de branza cu Pesto:
Tocati fin intr-un blender busuioc, patrunjel si 2 catei de usturoi. Adaugati un pic de ulei vegetal, astfel încât să se obţină un Pesto (sos foarte gros). Adaugati sare si piper şi se amestecă cu 200 g de crema de brânză.
Adaugati 2-3 linguri de smantana groasa, pana obtineti consistent dorita.