este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

duminică, 7 februarie 2010

TERRINE CU MIX DE FRUCTE DE PADURE




Reteta tradusa de aici:
Aceasta reteta cu fructe de padure racoritoare este o modalitate foarte bună de a satisface pofta pentru un desert usor după alimentatia bogata de Craciun.
Daca doresti ceva usor după consumul bogat de alimente din sezonul de Crăciun, aceasta minunata Terrine se potriveşte de minune. Puteţi face această reţetă cu o zi înainte de servire: se va păstra în frigider, acoperita cu clingfilm.
Ingrediente:
600ml (1pt) vin roşu
2 batoane de scorţişoară
coaja de la o portocala mica
2 linguri de zahăr
2 x 135g pachete de jeleu de zmeură cristale sau jeleu de zmeură
5 foi de gelatină
200g (7 oz) zmeură
200g (7 oz) afine
150g (5 uncii) căpşuni, decojite şi taiate

Veţi mai avea nevoie de o tava de pâine de 900g (2lb)
Preparare:
1.Se toarnă vinul într-o cratita şi se adaugă scorţişoară batoane, coajă de portocală, zahăr şi 300 ml (½ pt) de apă. Fierbeti timp de 10 minute sau până când raman 700 ml (1 ¼ pt) de lichid. Scoateţi scorţişoara şi cojile de fructe şi se toarnă peste jeleu şi gelatina muiata.
2. Tapetati baza şi părţile laterale ale tavii de pâine cu un strat dublu de clingfilm şi se toarnă un sfert din jeleul lichid. Presarati deasupra o treime din fructe si raciti până când jeleul începe sa se inchege - aproximativ 30 de minute. (Puneti restul de jeleu în frigider deoarece acest lucru va accelera procesul de setare.) Se repetă stratificare cu jeleul rămas şi fructe de padure, până când obtineti trei straturi de fructe de padure, precum şi tot jeleul (4 straturi). Raciti timp de 2 ore înainte de a servi, apoi serviti cu frisca sau inghetata.