Tot umbland pe internet, am dat peste aceasta reteta foarte usoara, aspectoasa si cred ca si buna, asa ca v-o impartasesc si voua:
Posted by: Dan in
Observator (g)astronomic :
Din chicineta spaniola:
Ingrediente: 250 g de creveti fierti si curatati de cochilie, o salata mica, 100 ml de maioneza, 2 linguri de smântâna, 1 lingura de ketchup, 1 lingurita de zeama de lamâie, un vârf de lingurita de boia dulce si un strop de sos Tabasco.
Mod de preparare: Fierberea crevetilor este cea mai la indemâna metoda, dar acestia pot fi gatiti in mai multe feluri: intr-o cratita cu unt sau ulei, pe gratar, intr-un vas cu aburi sau in cuptor. Va recomand sa gatiti crevetii in cochiliile lor; astfel se protejeaza carnea delicata pe masura ce se gateste si se pastreaza aroma deosebita. Scoateti cochilia si vena dupa ce ii gatiti. Pâna se racesc crevetii, se spala salata, se taie in bucatele si se tapeteaza interiorul paharelor. Intre timp se prepara sosul prin simpla amestecare a ingredientelor de mai sus. In pahare se pune sos ceva mai mult de jumatate si se pastreaza la frigider circa 20 de minute. Se adauga crevetii si se serveste rece.
Pont: Crustaceele se gatesc cu mare grija pentru a nu se intari carnea si a nu-si pierde din aroma.