este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

miercuri, 24 martie 2010

SMANTANITA – PASCA CU SMANTANA


Reteta este tradusa de aici si este postata de Natasa
Vreau să vă ofer o plăcintă pentru ceai. Reţeta este din cartea mea preferata de bucate.
(nu este omleta, nici terci de ovaz, ci "ceva foarte aromat cu cremă de ou, etc, etc," vă rugăm să nu vă faceţi griji)
Serios, ne place acest tort, foarte gustos.

Ingrediente:
aluat (un aluat cu drojdie dupa preferinta).
Exemplu:
1 lingura de apa sau lapte
50 de grame unt sau margarina
1 lingura smântână
1 ou
1 lingurita de sare
2 linguri de zahăr
1 pachet de drojdie uscata (11 gr)
500-600 g făină
Această cantitate de aluat este suficienta pentru doua Smantanite.
Umplutura:
(pentru o Smantanita)
500 g smântână
4 oua
6 linguri de zahar
vanilină
Preparare:
Pregatiti aluatul cu drojdie. Puneţi-l într-un loc cald timp de aproximativ 1 oră pentru a creste.
Aluatul meu arata ca o pâine.

Într-un castron se amestecă smântâna, ouăle, zahărul, vanilia. Se bat uşor până ce zahărul s-a dizolvat.

Impartiti aluatul în 2 părţi egale

Intindeti o foaie de dimensiunea si forma tavii.

Este mai bine să folositi o tava (forma) mai intinsa, şi nu una inalta.
Puneti aluatul in forma, faceti borduri înalte. (Pentru a evita alunecarea în jos a aluatului, marginea tavii nu se unge).

Se toarnă umplutura (este lichida)

Aceasta trebuie sa fie cu 1 cm sub marginea aluatului. Faceti incizii la distanta de 1 cm in marginea de aluat.


Indoiti-le (una da, una nu) spre interior.


Coaceţi în cuptorul preîncălzit (160-180 grade) până este gata (30-40 min.).

Apoi, în timpul răcirii scade, devine mai densa.

Va doresc un ceai placut!


Din cealalta jumatate de aluat am facut turtite prajite.