este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

luni, 21 noiembrie 2011

DECOR PENTRU LIMBĂ ÎN ASPIC


Traducere şi adaptare de aici .
Toată lumea ştie că atunci când se aşează  masa,  foarte mult contează  modul în care felurile  de mâncare sunt decorate, un décor frumos ducând la creşterea poftei de mâncare.
Decorul în sine este potrivit pentru orice aperitiv, fie că este vorba de peşte sau altă carne în aspic.
Acum voi decora  limbă în aspic.
Sunt diferite reţete pentru limbă în aspic.
Iată cea folosită de mine:

Limba se spală, se acoperă cu apă rece şi se fierbe la foc mic pentru 2-4 ore. Cu o oră înainte de a fi gata, se pune sare, un morcov, o ceapă şi câteva frunze de dafin. Când este gata se ţine limba sub jet de apă rece pentru a elimina pielea. Se taie în felii potrivite şi se aşează  pe o farfurie.
 
Avem nevoie de o supă limpede, dacă e tulbure, o putem repara. Se ia un albuş de ou, se amestecă şi se toarnă un flux subţire în supa care fierbe,  amestecând constant.
După ce se întăreşte albuşul, se  strecoara printr-o strecurătoare peste care s-a pus o bucată de tifon sau un filtru de hârtie (din cel pentru cafea)  pentru a spori efectul strecurării.  Supa strecurată  se încălzeşte  din nou şi se adaugă un  pachet de gelatin înmuiată în  prealabil.

 Acoperiţi  feliile de limbă cu aspicul astfel pregătit şi lăsaţi la rece să se întărească.

Să începem decorarea:

Ingrediente pentru decor:

4 oua,
o ceapă mică,
un morcov fiert (sau mai bine crud),
mărar,
pătrunjel,
cafea instant,
cafea măcinată,
piper (cel mai mic pe care îl puteţi găsi),
câteva frunze de mentă şi busuioc,
câteva fire de usturoi verde

Pentru papură:
Luăm cele mai puternice tulpini de mărar şi la un capăt modelăm măciuliile din  aluat.
Aluatul trebuie să fie un pic umed, pentru a se putea lipi  cafeaua instant. Apoi, se tăvălesc prin cafeaua măcinată şi trestia este gata, vom obţine o reprezentare foarte realistă.

Nufărul ...
O ceapă mică tăiată în formă de coş şi stratul următor  de fiecare dată se roteşte cu  până la 30 de grade şi astfel va lua forma unei flori, în interior câteva fâşiuţe de morcov şi  staminele  sunt gata.

Acum, să trecem la lebede ...

din 2 ouă se taie, mai aproape de capătul  subţire câte o felie pe diagonală. Partea mare  va reprezenta corpul lebedei, iar felia mai subţire se crestează  în formă de coadă, ca în fotografie. Din cele două ouă rămase se taie gâtul şi aripile. Ciocurile se taie din morcov, şi se fixează cu  o scobitoare. Boabe  mai mici de piper vor fi ochii. Există un "dar". Înainte de a introduce ochii, trebuie să faceţi găurile cu o scobitoare. La fel vom proceda cu toate găurile din întregul "design". Cu albuşul de ou trebuie lucrat cu atenţie pentru că este foarte fragil şi se rupe uşor.
Gâtul se  înfinge  pe o scobitoarecare se fixează puţin oblic de corp. Pe trunchi se fac două crestături laterale în care se înfing aripile şi una pentru coadă.
Astea sunt rezultatele:

 Tăiem labele din morcovi
 
mărarul simulează  malul şi iarba, stuful  şi usturoiul verde se introduce în aspic iar  dacă nu ţine, se face  o gaură în carne  cu scobitoarea  şi se ntroduce trestia acolo.

Se aşează toate la locul lor şi iată: