Traducere şi
adaptare de aici .
Toată lumea ştie că atunci când se
aşează masa, foarte mult contează modul în care felurile de mâncare sunt decorate, un décor frumos
ducând la creşterea poftei de mâncare.
Decorul în sine este potrivit pentru
orice aperitiv, fie că este vorba de peşte sau altă carne în aspic.
Acum voi decora limbă în aspic.
Sunt diferite reţete pentru limbă în aspic.
Iată cea folosită de mine:
Limba se spală, se acoperă cu apă
rece şi se fierbe la foc mic pentru 2-4 ore. Cu o oră înainte de a fi gata, se
pune sare, un morcov, o ceapă şi câteva frunze de dafin. Când este gata se ţine
limba sub jet de apă rece pentru a elimina pielea. Se taie în felii potrivite
şi se aşează pe o farfurie.
Avem nevoie de o supă limpede, dacă
e tulbure, o putem repara. Se ia un albuş de ou, se amestecă şi se toarnă un
flux subţire în supa care fierbe,
amestecând constant.
După ce se întăreşte albuşul,
se strecoara printr-o strecurătoare
peste care s-a pus o bucată de tifon sau un filtru de hârtie (din cel pentru
cafea) pentru a spori efectul
strecurării. Supa strecurată se încălzeşte
din nou şi se adaugă un pachet de
gelatin înmuiată în prealabil.
Acoperiţi feliile de limbă cu aspicul astfel pregătit
şi lăsaţi la rece să se întărească.
Să începem decorarea:
Ingrediente pentru
decor:
4 oua,
o ceapă mică,
un morcov fiert (sau mai bine crud),
mărar,
pătrunjel,
cafea instant,
cafea măcinată,
piper (cel mai mic pe care îl puteţi
găsi),
câteva frunze de mentă şi busuioc,
câteva fire de usturoi verde
Pentru papură:
Luăm cele mai puternice tulpini de
mărar şi la un capăt modelăm măciuliile din
aluat.
Aluatul trebuie să fie un pic umed,
pentru a se putea lipi cafeaua instant.
Apoi, se tăvălesc prin cafeaua măcinată şi trestia este gata, vom obţine o
reprezentare foarte realistă.
Nufărul ...
O ceapă mică tăiată în formă de coş
şi stratul următor de fiecare dată se
roteşte cu până la 30 de grade şi astfel
va lua forma unei flori, în interior câteva fâşiuţe de morcov şi staminele
sunt gata.
Acum, să trecem la lebede ...
din 2 ouă se taie, mai aproape de
capătul subţire câte o felie pe diagonală.
Partea mare va reprezenta corpul
lebedei, iar felia mai subţire se crestează
în formă de coadă, ca în fotografie. Din cele două ouă rămase se taie
gâtul şi aripile. Ciocurile se taie din morcov, şi se fixează cu o scobitoare. Boabe mai mici de piper vor fi ochii. Există un
"dar". Înainte de a introduce ochii, trebuie să faceţi găurile cu o
scobitoare. La fel vom proceda cu toate găurile din întregul
"design". Cu albuşul de ou trebuie lucrat cu atenţie pentru că este
foarte fragil şi se rupe uşor.
Gâtul se înfinge
pe o scobitoarecare se fixează puţin oblic de corp. Pe trunchi se fac
două crestături laterale în care se înfing aripile şi una pentru coadă.
Astea sunt rezultatele:
mărarul simulează malul şi iarba, stuful şi usturoiul verde se introduce în aspic
iar dacă nu ţine, se face o gaură în carne cu scobitoarea şi se ntroduce trestia acolo.
Se aşează toate la locul lor şi
iată: