este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

vineri, 8 ianuarie 2010

CEA MAI BUNA PRAJITURA CU CIOCOLATA



Reteta tradusa de aici:

Ingrediente:
125 g unt
2/3 cana zahar*
1/3 cana zahar pudra
1 1/4 cana faina cu autocrestere
1/2 cana cacao
1 lingurita bicarbonat sodiu
2 oua
1 cana lapte
1 lingurita esenta vanilie
jumatati de nuci pecan, pentru decor

Glazura de ciocolata:


1 cana zahar pudra
1 lingura cacao
1 1/2 apa fiarta
1 lingurita esenta vanilie

Preparare:
1.Preancalziti cuptorul la 180 0 C. Ungeti o forma de 23 cm,tapetati cu hartie de copt pe care o ungeti, de asemenea.
2.Frecati untul,zaharul si zaharul pudra pana se albeste si creste. Adaugati treptat ouale, unul cate unul si bateti dupa fiecare. Adaugati esenta si ,amestecati sa se combine.
3.Cerneti faina cu cacaoa si bicarbonatul de 3 ori intr-un bol. Adaugati faina peste amestecul de unt cu restul ingredientelor si bateti impreuna pana sunt bine amestecate.
4.Puneti cu lingura in forma, coaceti 40-45 minute, dupa care testati cu scobitoarea. Cand este coapta, scoateti-o din cuptor si raciti prajitura pe un gratar de sarma.
5.Glazura: combinati toate ingredientele intr-un bol pus pe baie apa (la foc mic) si amestecati pana se omogenizeaza. Turnati glazura deasupra prajiturii si intindeti-o cu un cutit inmuiat in apa fiarta.

*reduceti zaharul la 1/2 cana, inlocuiti-l cu 1/4 cana gem de mure si adaugati-l impreuna cu esenta.

Glazura-optional

Glazura cu unt si multa ciocolata

50 g ciocolata neagra,fin tocata
25 g unt nesarat
1/4 cana zahar pudra
2 lingurite smantana
Preparare:
Combinati ciocolata, untul, zaharul pudra cernut si smantana intr-un bol mic. Puneti amestecul pe foc mic pana este omogen si lucios. Luati de pe foc. Intindeti crema de unt deasupra prajiturii folosind un cutit subtire.