este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

vineri, 22 ianuarie 2010

CREVETI CU SOS DE UNT SI PORTOCALE IN CUNUNA DE PESTE


Reteta tradusa de aici
Ingrediente:
400 g somon
400 de grame file de peşte alb
Sare, suc de lamaie
200 g creveţi curatati
coaja şi sucul de la o portocala
2 linguri de unt
1 linguriţă sos de soia
1 căţel de usturoi
cateva fire de marar
Preparare:
1. Marinam creveţii într-o lingura de suc de portocale, mărar, sosul de soia si usturoiul zdrobit cel puţin o jumătate de oră.
2. Peştele alb şi somonul se taie în benzi lungi cu o grosime de 7 mm si o lăţime de ~ 1.5-2 cm, se impletesc intr-o coronita apoi se stropesc cu suc de lămâie si sare.
3. Fixam capetele împletiturii înmuiate în apă (pentru ca apoi sa se prinda mai bine), cu o scobitoare, formând un inel. Pentru stabilitate, autorul reţetei a plasat in interiorul inelului un cilindru din folie, uns, în timp ce eu doar le-am pus in cupe mici pentru Muffin.
4. Coaceţi in cuptor timp de 15 minute. Uşor, mutati coronitele pe platou si scoateti scobitorile.
5. In continuare, autoarea mimi_shka recomanda urmatoarele: prajirea creveţilor la foc iute pana se evapora toata marinata, se adaugă unt, restul de suc de portocale dupa gust, prajim cateva minute si turnam peste cununa de peste.
Eu am gătit creveţii un pic diferit, pentru că am utilizat creveti baby, prefierti si decongelati.
Se topeşte untul şi se pun creveţii, fără lichid, se aduc la fierbere şi imediat se iau de pe foc.
In untul ramas se toarna jumătate din marinată şi se fierbe ceva timp, cca 10 minute. Rezultatul final este un sos delicios şi aromat.
In cele din urmă, se pun crevetii astfel pregatiti in coroana de peste si se stopeste deasupra cu un pic de sos.