Reteta tradusa de
aici:
Ingrediente:8 linguri de unt, taiat
85 g ciocolata neagra, taiata
2 oua mari
1 cana zahar tos
1 lingurita extract de vanilie
2/3 cana faina
1/4 lingurita bicarbonat sodiu
Umplutura:1 lingura smantana de frisca grasa
1 lingurita nes (cafea instant)
2 1/2 linguri unt,moale
1 cana zahar pudra
Toping:1 cana ciocolata amaruie
1/3 cana smantana de frisca grasa
Preparare:Preancalziti cuptorul la 1750 C. Ungeti o forma patrata, de 20 cm, tapetati cu hartie de copt sau ungeti-o si tapetati-o cu faina.
Puneti untul si ciocolata la microunde la putere mare 30 sec.unde sau topiti-o pe baie de apa si lasati-o deoparte.
In bolul mixerului, bateti ouale si zaharul, puneti vanilia. In alt bol, separate, amestecati faina cu bicarbonatul, turnati peste oua si amestecati pana se incorporeaza. Intindeti compozitia in forma si trantiti-o usor sa iasa bulele de aer Coaceti 23-25 minute. Scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca.Daca vreti sa grabiti racirea puneti forma in apa cu gheata.
Umplutura:Intr-o cana mica amestecati smantana si cafeaua sa se dizolve. Intr-un bol mediu (2l),amestecati impreuna untul si zaharul pudra. Adaugati smantana cu cafeaua, amestecati bine, cu mixerul pana devine pufoasa. Daca e nevoie, adaugati putina smantana. Intindeti peste negresele reci si lasati la frigider cca 1/2-1 ora.
Topingul:Combinati ciocolata amaruie tocata/cipsuri cu smantana de frisca, daiti la microunde la putere mare 30 secunde, apoi amestecati. Daca cipsurile nu s-au inmuiat repetati operatia.Intindeti peste umplutura de cafea. Raciti pana ciocolata se intareste, cca 30 minute.
Ies 12-16 negrese.