este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

miercuri, 28 iulie 2010

TARTA "Mojito"


Tradusa de aici.

În cazul în care ai in casa menta si rom, cel mai simplu este sa faci un cocktail bine-cunoscut, dar este cumva nesportiv, prea nesportiv. Asa ca am facut tarta! Gustul este minunat, - de asemenea, alcoolul s-a evaporat, iar gustul a ramas! Şi vă asigur, acest lucru nu va costa nimic sa incercati, cu excepţia propriei bucatarii!
Pentru inceput, 125 g de zahar se freaca lejer cu cateva tulpini de manta si se lasa sa se odihneasca 10 minute.


Adaugati, de asemenea coaja de la o lime, nu mai mult, pentru ca menta desi nu a fost perfect maruntita, si-a lasat aroma.


Acum tăiati lămâile (trei bucati), pe jumătate


Şi stoarceti sucul în zahăr, eliminand in prealabil menta. Am stors cu acest instrument, de unde se cumpără - nu ştiu. Este necesar sa turnati romul - 2 linguri.

Se adaugă două ouă şi se amestecă bine. Lasati deoparte si dati tulpina prin sită. În acest moment pregatiti aluatul de tarta (din 200 g de făină pentru forma de 22cm) si coaceti-o 20 minute la 200C.


Se toarnă în amestecul de ou 200 ml smântână groasă (nu mai puţin de 22% grasime), se amestecă şi se toarnă într-un vas.


Scoateti tava cu aluatul din cuptor se toarnă peste elamestecul de oua cu smantana, se reduce temperatura la 160 grade. Coaceţi 25-30 de minute.

Cand tarta este gata se lasa sa se răcească şi se pregăteşte de zahărul cu aroma de menta - 2 linguri de zahăr într-un mojar şi o livra de frunze de menta (cred ca am vazut la Jamie Oliver).

Se presara zaharul peste tarta şi puteţi mânca.