Tradusa de
aici.
În cazul în care ai in casa menta si rom, cel mai simplu este sa faci un cocktail bine-cunoscut, dar este cumva nesportiv, prea nesportiv. Asa ca am facut tarta! Gustul este minunat, - de asemenea, alcoolul s-a evaporat, iar gustul a ramas! Şi vă asigur, acest lucru nu va costa nimic sa incercati, cu excepţia propriei bucatarii!
Pentru inceput, 125 g de zahar se freaca lejer cu cateva tulpini de manta si se lasa sa se odihneasca 10 minute.
Adaugati, de asemenea coaja de la o lime, nu mai mult, pentru ca menta desi nu a fost perfect maruntita, si-a lasat aroma.
Acum tăiati lămâile (trei bucati), pe jumătate
Şi stoarceti sucul în zahăr, eliminand in prealabil menta. Am stors cu acest instrument, de unde se cumpără - nu ştiu. Este necesar sa turnati romul - 2 linguri.
Se adaugă două ouă şi se amestecă bine. Lasati deoparte si dati tulpina prin sită. În acest moment pregatiti aluatul de tarta (din 200 g de făină pentru forma de 22cm) si coaceti-o 20 minute la 200C.
Se toarnă în amestecul de ou 200 ml smântână groasă (nu mai puţin de 22% grasime), se amestecă şi se toarnă într-un vas.
Scoateti tava cu aluatul din cuptor se toarnă peste elamestecul de oua cu smantana, se reduce temperatura la 160 grade. Coaceţi 25-30 de minute.
Cand tarta este gata se lasa sa se răcească şi se pregăteşte de zahărul cu aroma de menta - 2 linguri de zahăr într-un mojar şi o livra de frunze de menta (cred ca am vazut la Jamie Oliver).
Se presara zaharul peste tarta şi puteţi mânca.