Reţeta tradusă de aici.
Ingrediente:
Pentru a pregăti 4 bucăţi de brizol este nevoie de:
- 400 g carne tocată
(oricare doriţi);
- 8 ouă;
- 200 g Brânză (caşcaval)
- Maioneză
- 2 căţei de usturoi;
- Castraveţi muraţi;
- 3 roşii;
- Ketchup;
- Făină;
- Verdeaţă
Preparare:
1. Brânza se rade, roşiile şi castraveţii se taie
2. Din carnea tocată se fac 4 bile (puţin
mai mari decât burgerii)
3. Se sparg câte 2
ouă într-o farfurie mai mare şi se bat cu furculiţa.
4. Pe planşeta presărată cu făină se aşează şi se întinde
câte o bilă de carne tocată. Acest lucru
se poate face doar cu mâinile, distribuind
carnea tocată uniform pe toată suprafaţa.
Se întind turte de dimensiunea tigăii în care se vor prăji. O altă versiune a
modului de a face turtele este de a pune bila de carne tocată între două bucăţi de
folie alimentară şi se întinde acolo.
5. Se pune turta în castronul cu ou bătut.
6. Într-o tigaie se toarnă ulei, se înfierbântă şi se
transferă uşor turta cu oul în tigaie. Se prăjeşte la foc mare pană devine aurie.
7. În continuare, se întoarce şi se prăjeşte
lent brizolul pe cealaltă parte. Se aşează brizolul pe
o farfurie şi se prăjesc şi celelalte trei
8. Se aşează brizolul cu oul în jos şi se pun deasupra roşiile,
castraveţii, verdeaţa şi brânza.
9. Se stropeşte cu maioneză.
10. Se rulează brizolul
şi se serveşte cu Ketchup şi maioneză.