este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

miercuri, 28 septembrie 2011

JELEU DE ROŞII "BLOODY MARY"



Reţeta tradusă de aici    
Ingrediente:
2 linguri suc de roşii
100 ml vodcă
o ţelină
1 / 2 ceapă medie
2 linguri suc de lămâie
18 g gelatină
un pic sos Tabasco
2 lingurite Worchestershire sos
sare si piper negru proaspăt măcinat

Pentru tartină:
100 g brânză de capră moale
ceapă arpagic
Baghetă franţuzească
Preparare: 
Ţelina şi ceapa se taie în felii subţiri şi se amestecă cu sucul de roşii, vodca, sosurile, sucul de lămâie, sare şi piper.
Se amestecă bine şi se lasă timp de 30 de minute. Se strecoară.
Gelatina se pregăteşte în conformitate cu instrucţiunile de pe pachet.
se amestecă gelatin  cu  "cocktailul" strecurat.
Aşezaţi în forme individuale sau mici boluri de sticlă.
Puneţi în frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
Înainte de servire, scoateţi formele  din frigider, scufundaţi-le  câteva secunde în apă fierbinte şi răsturnaţi-le pe o farfurie.
Fiecare jeleu va fi garnitura pentru o feliuţă de pâine cu brânză amestecată cu codiţe de ceapă sevite pe toast de baghetă prăjită.


In vara am folosit pentru acest jeleu roşii fără  seminţe, iar gelatina am dizolvat-o în suc de roşii.Vodca se adaugă după gust. Gelatină pun mai puţină, atâta cât să-şi păstreze forma, dar mi se pare at de delicioasa… Cel mai adesea o fac într-o formă mare, plată, iar apoi o feliez sau o amestec cu o furculiţă.