Reteta tradusa de aici:
Ingrediente blat
5 oua
1 1/2 cana de zahăr
3 cani miez de nuca macinata
1 linguriţă faina
1 linguriţă cafea măcinată fin
2 linguri de de cacao
2 plicuri de vanilie
300 g ciocolată
Ingrediente cremă
1 litru de lapte proaspăt
12 linguri de de zahăr
8 linguri cu varf de făină
4 gălbenuşuri de ou -
2 plicuri de vanilie
250 g unt
Preparare:
Blat
* Albusurile se bat zapada. Treptat, se adaugă o jumătate de zahăr si se bate pana cand se topeste.
* Amestecati gălbenuşurile cu zahărul rămas şi bateti-le pana se albesc.
* Într-un recipient separat se amestecă nucile, cafeaua, cacaoa, faina si vanilia.
* Compozitia de blat se prepară amestecand ingredientele uscate şi adaugand alternativ de galbenusurile si albusurile batute. Se amestecă uşor cu o paleta sau cu telul.
* Coaceti aluatul in trei blaturi într-o formă rotundă sau dreptunghiulară în cuptorul preîncălzit la 170 0C.
* Topiti ciocolata pe baia de apă. Cu 2 / 3 din ea, ungeti doua blaturi si lasati-le deoparte, până când ciocolata este intarita. Restul de ciocolată topită va fi utilizata la decorare.
Crema
* Se amestecă făina cu zahărul şi vanilia. La acestea se adaugă gălbenuşurile de ouă şi, treptat, se diluează cu lapte amestecând constant. Se fierbe pana ajunge la consistent unei smântâni groase şi se lasă să se răcească.
* Untul frecat se adăuga la crema rece. Se mai amestecă o dată cu un mixer.
* Umpleti tortul cu acesta crema. Aplicaţi crema si deasupra si pe partile laterale ale tortului si neteziti bine.
* Decorati dupa dorinta.
Este un tort foarte gustos. Combinaţia de cafea şi ciocolată este minunata, iar prin adaugarea nucilor gustul este irezistibil, moale si fin. Ciocolata este tare la inceput şi apoi încet, se topeşte în gură.
Din restul de ciocolata topita faceti o bordura si acoperiti tortul cu talaş. Aici îl puteţi vedea.