este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

miercuri, 18 noiembrie 2009

CÂT DE UŞOR ESTE SA PUI O BORDURA DE CIOCOLATA LA UN TORT PRECUM ŞI PENTRU A FACE TALAŞ (CARLIONTI) DE CIOCOLATĂ



Reteta tradusa de aici:
Pentru a pune o bordura de ciocolata la un tort dreptunghiular ai nevoie doar de o bucată de hârtie de copt şi ciocolată topita în baie de apă.

Marginile tortului ar trebui să fie unse cu frisca (este de dorit să fie mai compacta) şi foarte bine nivelate.

Măsurati cu o rigla dimensiunile tortului ... înălţimea, lăţimea şi lungimea.

Taiati fasii de hârtie cu dimensiunile corespunzătoare pentru aceasta.

Acoperiti-le cu ciocolată şi cu atenţie lipiti-le me marginile laterale ale tortului.


Puneti tortul în frigider şi, după aproximativ 30 de minute puteţi să eliminati hartia.


Dacă doriţi puteti să inseraţi in ciocolata colorant alimentar - argint, aur sau alte culori.

Pe o altă foaie de hârtie intindeti ciocolata cu o perie.

Zgariati cu o furculita, fara a va strădui ca dungile să fie simetrice.

Cu cat sunt mai artistice şi spontane, cu atât mai bine.
Puneti foaia în frigider 30 minute, apoi, rupeti bucăţi neregulate din ciocolata întărita şi decorati tortul cu ele.

Dacă doriţi să aveţi o forma curbata, puneti foaia acoperită cu ciocolată într-o formă, de exemplu intr-o tava de chec.

Asa ciocolata se va întari în forma dorită.
Asta e. Uşor şi distractiv. Încearcă şi tu.