este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

duminică, 8 noiembrie 2009

PRAJITURA CU BRANZA, DOUA CIOCOLATE SI ZMEURA




Reteta tradusa de aici:
Ingrediente:
Crusta:
1 1/4 cesti (300 g), biscuiţi de ciocolată sau graham, sfaramati
1/4 pahar (50 g) unt topit
1/4 pahar (50 g) de zahăr
Umplutura:
1/3 pahar (75 g) de zahăr
1/4 pahar (50 ml) de apă
1 1/2 cesti (375 g) zmeura, în stare proaspătă sau decongelata
1 lb (500 g) crema de branza canadiana, indulcita
1 cană (250 g) de zahăr
1/2 cană (125 g) de făină
3/4 cană (175 ml), frisca lichida
2 linguri (30 ml), suc de lămâie
1 linguriţă (5 ml) de vanilie
3 oua
1/2 pahar (125 ml) smantana fermentata
4 oz (120 g) ciocolata alba, topită şi răcită
4 oz (120 g) ciocolata semi-dulce, topită şi răcită

Preparare:
Pentru a începe să se facă umplutura, într-o oală mică, combina zahărul, apa şi zmeura. Se aduce la fierbere şi se fierb 5 minute. Se lasa să se răcească.

Preincalziti cuptorul la 300° F (150° C).

Într-un castron, combina ingredientele pentru crusta. Asezati amestecul pe fundul unei tavi cu diametrul de 10 inch (25 cm) si lasati-o deoparte.

Într-un castron mare, bateti crema de branza cu zahărul şi făina până devine neteda. Se adaugă frisca lichida, apoi sucul de lamaie si vanilia, amestecand bine. Adaugati ouăle, unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Adaugati smantana fermentata.
Luati 1 cană (250 ml) din amestecul de Brânză şi puneti zmeura în ea. Se împarte creama rămasa în 2 porţiuni egale. Adauga ciocolata albă la una din parti şi ciocolată semi-dulce la alta.
Asezati cu lingura fiecare dintre cele trei compozitii peste crusta pregătita, fără a le amesteca. Treceti un cutit prin aluat pentru a crea efect marmorat.
Coaceţi în centrul cuptorului timp de 1 oră şi 15 minute sau până când este ferma la atingere.
Opriti cuptorul şi lăsaţi tortul sa stea circa 30 de minute cu uşa cuptorului întredeschisă.
Scoateţi din cuptor, lasati sa se răceasca la temperatura camerei şi se da la frigider pentru cel puţin 3 până la 4 ore inainte de servire. Garnisiti cu aşchii de ciocolată şi zmeura glazurata.
Note: Acest desert trebuie să fie făcut înainte din cauza timpului de refrigerare.
De asemenea, se pastreaza bine inghetata, fie întreaga sau porţiuni din ea.