este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

luni, 23 noiembrie 2009

PRAJITURA CU FRUCTE CONSERVATE SI MIGDALE


Varianta I tradusa de aici:

BARE CU CAPSUNI SI MIGDALE

Ingrediente:
1 cană de unt, indulcit
2 cesti zahar brun
2 linguriţe praf de copt
1 ou
1 lingurita extract de migdale
2 cesti faina
2 cesti fulgi de ovăz
1 /2 ceaşcă migdale feliate
3/4 ceasca capsuni conservate
3 linguri fulgi de migdale pentru presarat deasupra


Preparare:

1. Preincalziti cuptorul. Imbracati tava (30x20x5cm) cu hartie de copt, extinzand-o peste marginile tavii. Ungeti hartia si lasati tava deoparte.
2. Într-un castron mare, bateti untul cu un mixer electric pe viteză medie spre mare timp de 30 de secunde. Se adaugă zahărul brun şi praful de copt. Bateti până se combina, curatand ocazional marginile castronului. Adaugati oul şi extractul de migdale si amestecati până se combina.Adaugati faina cate putin si bateti in continuare cu mixerul cat puteti, apoi cu o lingura de lemn, se amestecă făina rămasă, fulgii de ovăz, şi migdalele.
3. Opriti 1/2 cana de aluat şi lasati-o deoparte. Presati aluatul rămas în mod egal pe fundul tavii de copt preparate ca mai sus. Acoperiti cu fructele consevate. Fărâmitati aluatul rămas în mod uniform peste stratul de fructe si presarati fulgii de migdale.
4. Se coace în cuptorul preîncălzit aproximativ 35 de minute sau până cand se maroneste uşor. Se răceşte complet în tava pe un gratar de sârmă. Folosind marginile hartiei, ridicaţi prajitura netăiata din tava. Tăiati în bare.




Varianta originala, tradusa de aici

BARE CU CIRESE SI MIGDALE


Ingrediente:
1 cană de unt, indulcit
2 cesti zahar brun
2 linguriţe praf de copt
1 ou
1 lingurita extract de migdale
2 cesti faina
2 cesti fulgi de ovăz
1 /2 ceaşcă migdale feliate
1 ceasca cirese conservate


Preparare:

1. Preincalziti cuptorul. Imbracati tava (30x20x5cm) cu hartie de copt, extinzand-o peste marginile tavii. Ungeti hartia si lasati tava deoparte.
2. Într-un castron mare, bateti untul cu un mixer electric pe viteză medie spre mare timp de 30 de secunde. Se adaugă zahărul brun şi praful de copt. Bateti până se combina, curatand ocazional marginile castronului. Adaugati oul şi extractul de migdale si amestecati până se combina.Adaugati faina cate putin si bateti in continuare cu mixerul cat puteti, apoi cu o lingura de lemn, se amestecă făina rămasă, fulgii de ovăz, şi migdalele.
3. Opriti 1/2 cana de aluat şi lasati-o deoparte. Presati aluatul rămas în mod egal pe fundul tavii de copt preparate ca mai sus. Acoperiti cu fructele consevate. Fărâmitati aluatul rămas în mod uniform peste stratul de fructe.
4. Se coace în cuptorul preîncălzit aproximativ 35 de minute sau până cand se maroneste uşor. Se răceşte complet în tava pe un gratar de sârmă. Folosind marginile hartiei, ridicaţi prajitura netăiata din tava. Tăiati în bare.

Depozitare: depozitati prajiturile într-un singur strat într-un container etanş, acoperit. Se păstreaza în frigider timp de până la 3 zile sau congelata timp de până la 1 lună.