este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

marți, 10 noiembrie 2009

NEGRESE CU FURSEC SI CIPSURI DE CIOCOLATA


Reteta tradusa de aici:


Pentru stratul de Brownie
Prăjituri cu triple ciocolată de Nigella Lawson:
450g unt nesărat
335g ciocolată amăruie de cea mai bună calitate
6 oua
390g zahăr superfin
1 linguriţă extract de vanilie pură
170g făină
1 lingurita de sare
50g butoane de ciocolata alba, chips-uri, sau bucăţi
50g butoane de ciocolată demidulce, chips-uri sau bucăţi

Pentru stratul de fursec
250 g făină
1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu
1/2 linguriţă de sare
170 g unt nesărat
1 cană zahar brun
1/2 cana zahăr alb
15 ml extract de vanilie
1 ou
1 gălbenuş de ou
335 g de ciocolata demidulce, chips-uri

Ganache de ciocolata
200g ciocolata
1½ dl frisca lichida


Preparare:
Tapetati cu hartie de pergament o tava de 20x30 cm.
1. Preincalziti cuptorul.
2. Se topeşte untul şi ciocolata neagra la foc mic.
3. Într-un castron sau cana mare, bateti ouăle împreună cu zahărul superfin şi extractul de vanilie.
4. Se lasă să se răcească un pic amestecul de ciocolată, apoi se adaugă ouăle battue cu zahăr şi se bate bine. Se adauga făina şi sarea. Apoi se amestecă cu butoanele sau chips-urile de ciocolată albă, precum şi butoanele sau chips-urile de ciocolată demidulce.
5. cerneti împreună făina, praful de copt şi sarea. Frecati untul si zaharul împreună cu mixerul la viteză medie, până când se albeste si devine pufos. Adaugati vanilia, oul, gălbenuşul şi bateti până se albeste amestecul si devine cremos. Se amestecă ingredientele cernute, până când doar se omogenizeaza. Se adauga ciocolata cu mana, folosind o lingura de lemn.
6. Se toarnă compozitia de brownie in tava pregătita. Puneti cu lingra aluatul de fursec cu cipsuri de ciocolata, peste compozitia de brownie; apăsaţi uşor.
7. Coaceţi pentru aproximativ 25 de minute. Puteţi vedea când negresele sunt gata, deoarece incep sa se usuce deasupra, cu pete mici brun deschis în timp ce la mijloc rămâne întunecata, densă şi moale. Amintiţi-vă, de asemenea, că acestea vor continua să se coaca in timp ce se racesc.
8. Adu frisca lichida la fierbere, la foc mediu. Se toarnă peste ciocolata rasa. Se acoperă şi se lasa să stea timp de 20 de minute. Bateti până amestecul devine cremos. Se toarnă peste negrese ...