este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

marți, 10 noiembrie 2009

KNAFE (CATAIF) CU CREMA DE SMÂNTÂNĂ




Retetea tradusa de aici:

Knafe, aceste dulciuri orientale, care sunt preparate în Iordania, Liban, Siria, şi alte ţări arabe. Knafele se umplu cu smântână, brânză, nuci şi fistic. Reţeta de mai jos este cu crema de smantana.

Ingrediente:

Aluat Kataifi 800 gr
Cremă de unt nesărat 300 gr

Pentru crema:

2 linguri de lapte
4 linguri de smântână 15%
6 lingurite amidon de porumb
2 lingurite apa de flori de portocal
3 linguri zahăr

Sirop:

2 linguri de zahăr
1 lingură de apă
1 lamaie (suc)
1.5 lingurite apa de flori

Preparare:

Într-o cratiţă puneti laptele, smântâna, amidonul diluat in putin lapte. Se adaugă zahărul. Amestecati. Fierbeti la foc mediu până când amestecul incepe sa fierba incet. Micsorati focul, fierbeti până se ingroasa. Luati de pe foc si adaugati apa de flori. Lasati crema sa se raceasca.

Prepararea siropului:

Puneti apa la fiert. Se adaugă zahărul. Fierbeti aproximativ 10 minute pe foc mediu. Adaugati sucul de lamiae si fierbeti alte 2-3 minute. Lasati siropul sa se raceasca.

Prepararea Knafelor:

Se topeşte untul.
Ungeti cu unt topit formele de briose. Aluatul este pre-dezghetat. Deschideţi pachetul de aluat.

Pune pe un vas, acoperă cu un prosop umed. Luati cate putin aluat si puneti-l in formele de brioşă, ungeti aluatul cu unt topit cu ajutorul unei pensule, si presati aluatul în tava, pana capata forma de cosulet.

Adaugati in fiecare cosulet cate 2 linguri de smântână rece, poate mai puţin daca formele sunt mici.

Acoperiti cu aluat, ungeţi cu unt din abundenta si presati uşor.

Puneti in cuptorul preîncălzit, la 200 grade. Cand aluatul va capata o frumoasa culoare maro-aurie, prăjiturile sunt gata! Scoateţi prăjiturile din formele de brioşă, puneti-le pe o farfurie. Se toarnă sirop rece. Garnisiti cu fistic şi cireşe conservate.