este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

miercuri, 25 noiembrie 2009

TERINA ITALIANA DE BRANZA




Sursa: reteta originala si fotografiile de la Susan Stein : aici

220 g crema de branza,
2 linguri de unt
1 / 2 ceaşcă parmezan proaspăt ras
2 linguri de sos pesto
9 felii de brânză Muenster sau branza mozzarella

Sos de tomate cu busuioc
400 g rosii întregi,
3 / 4 pahar ceapa tocata
1 linguriţă de usturoi proaspat tocat
2 linguri de ulei de măsline
2 frunze de dafin
1 / 2 linguriţă de zahăr
1 / 4 linguriţă de busuioc uscat
200 g roşii uscate în ulei, scurse si tocate (de la borcan)

Pentru sos: tomate întregi, stoarse, oprind 1 / 4 pahar de suc.

Trageti ceapa si usturoiul în ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mediu, amestecand constant, până se moaie.
Se amestecă cu roşiile tocate, 1 / 4 pahar de suc (oprit), frunze de dafin, zahăr şi busuioc; se aduce la fierbere.
Reduceti focul şi fierbeti, amestecand mereu, 3-5 minute sau până când amestecul s-a îngroşat; luati de pe foc.
Scoateţi şi aruncaţi frunze de dafin; se amestecă cu rosiile uscate.
Se acoperă şi se raceste cel puţin 2 ore.


Pentru Terrine:
frecati crema de brânză şi untul, la viteză medie cu mixerul până devine cremoasa.
Se adaugă parmezan şi sos Pesto; bateti până devine neteda.
Lasati amestecul deoparte.
Tapetati cu folie alimentara tava de terina avand grija sa lasati 7-10 cm peste marginile tavii.
Taiati pe diagonala 5 felii de brânză Muenster apoi în jumătate; aranja triunghiurile de brânză în tava si suprapuneti usor pentru a lua forma tavii.
Presarati o jumătate din amestecul de crema de branza peste feliile de brânză Muenster din tava si puneti deasupra jumătate din sosul de rosii cu busuioc.
Taiati 2 felii de brânză Muenster în jumătate pe lăţime; aranjati dreptunghiurile de brânză peste sosul de roşii cu busuioc.
Repetaţi cu restul de amestec de crema de brânză, sos de rosii cu busuioc si 2 felii de brânză Muenster, trageti marginile foliei alimentare peste terina astfel pregatita si acoperiti-o bine; Asezati deasupra un obiect greu pentru a se presa straturile.
Raciti cel puţin 8 ore sau până la 3 zile.

Pentru a servi: Rasturnati terrina pe un platou de servire, dezlipiti folia alimentara si taiati felii.


Nota: Asiguraţi-vă că rosiile uscate sunt stoarse bine ... puteţi vedea în fotografie , pentru ca nu le-am stors sufficient Terrina este uşor de culoare roşie. De asemenea, arata destul de frumos decorul facut pe fundul tavii cu ierburi proaspete şi flori comestibile. În această fotografie, pentru décor am folosit pansele, busuioc si arpagic, dar ar fi fost la fel de frumoasa cu oricare alte plante comestibile.