este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

joi, 26 noiembrie 2009

BROWNIES DE CIOCOLATA CU GLAZURA DE BRANZA SI HALVA


Reteta tradusa de aici

Ingrediente:

Glazura de branza si halva:
2 uncie (60 g) halva
7 oz (200 g) crema de brânză, la temperatura camerei
3 linguri de zahăr granulat
1 ou mare
1 gălbenuş de ou mare
1 /4 pahar smântână acra
1 linguriţă suc de portocale
1 / 2 linguriţă de extract de vanilie
Negrese:4 baruri (1.5 oz fiecare) (180 g) Godiva Dark Chocolate, grosolan tocat
1 cana plus 6 linguri (2 3 / 4 bete) (300 g) unt nesărat, tăiate în bucăţi
4 ouă mari, la temperatura camerei
1 3 / 4 cesti (300 g) de zahăr granulat
1 3 / 4 cesti (260 g) făină de tort, cernută
3 / 4 pahar (aproximativ 3 1 / 2 uncie) (100g) alune, prăjite şi jupuite *
3 / 4 pahar (aproximativ 3 1 / 2 uncie) (100 g) fistic
Garnitura:
1 / 2 linguriţă praf de cacao neîndulcita

Preparare:

* Pentru a praji alunele, poziţionati un raft in centrul cuptorului şi preincalziti la 350 ° F. Presarati alunele într-un singur strat într-o tava şi prajiti pentru 10 - 15 minute, până când alunele devin aurii, scuturand tava de două sau de trei ori în timpul coacerii. Rasturnati alunele într-un prosop curat şi lasati sa se răcească complet. Frecaţi alunele cu prosopul, pentru a elimina cojile.

Glazura de branza cu halva:

Puneti halvaua pe suprafaţa de lucru şi cu o furculiţă maruntiti-o fin. Lasati-o deoparte.

Se pune crema de brânză într-un castron si se amesteca. Bateti cu mixerul la viteză mică, până când este neteda. Se adaugă zahărul şi se bate până este bine amestecat. Adaugati halvaua maruntita. Adaugati oul, bateti si apoi galbenusul si bateti din nou . Adaugati smantana, sucul de portocale şi extractul de vanilie şi se amestecă bine. Lasati deoparte.

Negresele:

Preincalziti cuptorul la 400 ° F. ungeti cu unt o tava de copt de 13x9x2 inch (33x23x5 cm). Tapetati tava cu hârtie pergament (sau folie de aluminiu), astfel încât hârtia sa se extinda dincolo de laturile lungi ale tavii cu 2 inci (5 cm). Ungeti si hartia.

Puneti ciocolata si untul pe baia de apa (fara ca apa sa fiarba). Se încălzeşte până când se topeste ciocolata. Scoateţi şi lăsaţi-se răcească.

Bateti cu mixerul la viteza mare, aproximativ 5 minute, ouăle şi zahărul până când se albesc si se ingroasa. Turnati în amestecul de ciocolată caldă. Adaugati făina.

Turnati aproximativ 1 ceasca generoase de aluat pregătit în tava. Se presară cu alune şi fistic. Turnati aluatul rămas deasupra. Coaceţi pentru 20 - 25 minute sau până când începe sa se intareasca deasupra. Scoateţi tava din cuptor şi reduceti temperatura cuptorului la 300 ° F.

Intindeti glazura de brânză cu halva, intr-un strat peste prajitura. Coaceţi aproximativ 20 - 25 de minute, pana se intareste. Se răceste în tava pe gratarul de sârmă. Atunci când negresele sunt complet răcite, folosind cele două capete de hârtie pergament ca mânere, ridicaţi negresele din tava. Presarati cu praf de cacao. Se taie în patrate de 5 cm.