este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

sâmbătă, 7 noiembrie 2009

NEGRESE CU NUCĂ DE COCOS



Reteta tradusa de aici:
Negrese cu nucă de cocos!
Cass, fiul meu, iubeste aceste prăjituri mai mult decât oricare alte negrese fac.
Ii place tot ce e de ciocolată, în combinaţie cu nucă de cocos.
Aceste negrese sunt moi dar şi nuca de cocos rămâne umeda dupa procesul de coacere.
Aceasta reteta ca cele mai multe reţete de negrese ale mele, provine din cartea mea favorita de bucate a Alexandrei "Cartea de aur a ciocolatei", plina de imagini , cu peste 300 de deserturi.
Va trebui, probabil, ca în viitor sa incerc si alte reţete de prăjituri.
În cazul în care negresele sunt pe lista dumneavoastră de preferinte ....... incercati.

Ingrediente:

Pentru negrese

2 cani de ciocolată amăruie
1 1/2 căni (trei bucati) (340 g) Unt
1 1/2 cesti (200 g) Zahăr
6 Ouă
1 3/4 cani (200 g) făină

Pentru amestecul de nucă de cocos
2 cani fulgi de nucă de cocos neîndulciti
1 cana (300 ml) de lapte condensat îndulcit

Ganache de ciocolata (opţional)

12 oz (340 g) de ciocolată amăruie (rasa)
1 cană (300 ml) smântână grasa

1/2 ceaşcă (75 g) Ciocolata alba (pentru decorarea)

Preincalziti cuptorul la 350 ˚ F. Ungeti cu unt şi presarati cu făina o tava de 13x9 inci (20x30 cm) si lasati-o deoparte.
Ciocolata si untul se topesc pe baia de abur, la foc mic, avand grijă ca partea de jos a castronului să nu se atingă de apă. Atunci când s-au topit se iau de pe foc şi se amestecă bine.

Se adaugă zahărul şi se amestecă bine.

Lasati să se răcească, până este doar cald. Se amestecă ouăle unul câte unul amestecand bine după fiecare adăugare.

Se pune făina si se amesteca bine.

Se toarnă uşor jumătate din amestec în tava pregătita.

Într-un castron separat se amestecă nuca de cocos şi laptele condensat.

Luati cu lingura din aest amestec si puneti usor peste compozitia din tava. Nu vă faceţi griji dacă in unele locuri amestecul de cocos "sângerează", va arata mai interesant, puteti chiar să rotiţi putin lingura, dacă doriţi.

Acum este momentul pentru al doilea strat de negrese. Puneti cu lingura amestecul din loc in loc pentru a netezi mai uşor stratul de deasupra.

Se coace în cuptor pentru 50 până la 60 de minute. Testul cu scobitoarea se poate face, dar fii atent ca nuca de cocos este umeda, astfel scobitoarea nu va iesi curata.
Dacă aţi decis să aibă Genache, acum este timpul să o facem.
Într-o oală mică puneti smantana pe foc, până este fierbinte, dar nu se fierbe, si turnati peste ciocolata rasă

şi se amestecă bine, până când s-a topit ciocolata. Se acoperă şi se păstreaza la frigider până este nevoie de ea.

Lasati negresele sa se răcească în tava pentru 3-4 minute, tragand un cutit in jurul tavii. Transferati negresele pe un gratar să se răcească un pic. Dacă utilizaţi Genache, tăiati negresele cat sunt încă calde şi acoperiti cu Ganache.


Pentru decorare
Într-un bol de sticlă mică topiti ciocolata albă în cuptorul cu microunde timp de 1 minut, se amestecă bine.
Puneti ciocolata topita într-un cornet mic, şi foloseste-ti imaginatia.

Este foarte uşor de a schimba textura acestei negrese. Dacă vă place mai mult textura pentru stratul de negrese ca a unui chec (ca un burete), se poate realiza cu uşurinţă. Doar se adaugă 2 linguriţe de praf de copt la făină. Ţineţi minte că aceasta va creşte mai mult. Va trebui să taiati patrate mai mari.