este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

vineri, 30 octombrie 2009

RULOURI DE OMLETA SI PESTE ABURITReteta tradusa de aici.

Ingrediente:
3 oua
1 lingură plus 1 linguriţă mirin (otet de orez)
1/2 linguriţă de sare
400g Pasta de peşte
1 ardei iute rosu
4-5 fire de ceapa verde
1/2 ceaşcă de supa de pui
1 linguriţă sos dulce de soia, negru, gros
2 linguri amidon de porumb sau făină

Preparare:
Spalati si tocati fin ardeiul iute rosu. Se spală şi se curăţaţi ceapa verde apoi, se toacă fin, aruncand aproximativ 1 / 3 din varfurile verzi. Se amestecă ceapa verde şi ardeiul iute în pasta de peşte.
Bateti ouăle şi adaugati o lingurita de otet de orez si 1 / 2 linguriţă de sare. Se încălzeşte o tigaie mare, nonaderenta şi se toarna jumătate din cantitatea de ou, pentru a face o omleta mare, rotunda, plata şi subţire. Glisaţi omleta afară, pe o farfurie sau tava. Apoi, din jumătatea de oua rămasa, prăjiti alta omleta subţire.
Gustati pasta de peşte. În funcţie de cat este de picanta (ideal ar fi sa aveti pasta de peste nesarata) intindeti uşor un strat mai gros sau mai subţire pe cele două omelete. Rulati fiecare dintre ele cu grijă într-un tub lung si compact. Transferati-le pe o sita deasupra unui vas cu apa care fierbe si lasati-le la abur timp de 12-15 minute.
În timp ce rulourile sunt la abur, se face sosul. Se fierbe supa de pui si 1 lingura de otet de orez, pana se reduce la aproximativ o treime. Se toarnă 2-3 linguri de supa într-un castron şi se amestecă cu amidon de porumb. Când este dizolvat, se toarnă acest amestec înapoi în sos. Apoi se adaugă o lingurita de sos de soia. Se amestecă şi fierbe pentru a se îngroşa un pic sosul. Sosul va trebui să fie gros. Se condimentează după gust cu mai mult otet de orez sau sos de soia.
Cand rulourile sunt gata, transferati-le pe un fund si taiati-le in felii groase. Asezati-le pe un platou si stropiti-le cu sos.