este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

luni, 5 octombrie 2009

SALATA “CUSMA MONAHULUI”




Reteta tradusa de aici:

Compoziţie
sfeclă roşie - 1,
Cartofi - 3,
brânză - 100-150 g,
Oua - 3-4 bucăţi,
morcovi - 1 buc mare,
carne de porc - 300 g,
Rodie – 1buc,
Nuci - 50 g,
mazăre,
maioneza,
Usturoi - 1 căţel,
Sare

Preparare:
Se fierbe sfecla si cartofii, se răceşte, se cojesc se dau pe razatoarea mare în farfurii diferite.
Morcovul se spala, se curate de coaja şi se da si el pe razatoare.
Se fierb ouăle, se urata de coji şi albusurile se dau pe razatoarea mare iar gălbenuşurile pe răzătoarea mica, în farfurii diferite.
Se fierbe carnea şi se taie în cuburi sau fâşii.
Cascavalul se da pe razatoarea mare sau mica.
Nucile tocate mărunt sau strivite cu blenderul.
Usturoiul se trece prin presa de usturoi şi se amestecă cu maioneza.

Asezati salata in straturi, stropind fiecare strat cu maioneza amestecata cu usturoi (unele straturi pot fi uşor sărate):
primul strat: jumătate din cartofi
maioneză
Al 2-lea strat: sfecla
maioneză
Al 3-lea strat: jumătate de morcovi
maioneză
Al 4-lea strat: jumătate de nuci

Al 5-lea strat: jumătate din carne
maioneză
6-lea strat: restul de cartofi
maioneză
Al 7-lea strat: gălbenuşuri de ou
maioneză
Al 8-lea strat: jumătate de brânză
maioneză

Al 9-lea strat: carnea rămasa
maioneză
Al 10-lea strat: morcovii rămasi

Acoperiti toata salata cu maioneza.
Pe marginea salatei se fac franjuri din brânză (brânza uşor unsa cu maioneza), peste franjurii de brânză rasă se pune albusul de ou dat pe răzătoare şi se stropeste cu câteva nuci tăiate.
În scopul de a face decorul în formă de coroana, taiati in jumătate, cu zimti o ceapă roşie. De la o jumătate eliminati mijlocul, iar cu restul de 1 sau 2 straturi faceti o "coroana ".
"Coroana " se aseaza in partea de sus a “cusmei” si se completeaza cu boabe de rodie.
Garniseşte cu seminţe de rodie şi “diamante” cioplite din sfecla şi se lasă să se odihneasca pentru 8-12 ore.
Înainte de servire decorati salata cu mazare verde (dacă se va decora cu mazare verde în avans, se va ofili).