Reteta tradusa de
aici.
Acesta este un alt desert classic sarbesc. Se poate face cu diverse umpluturi, dar favoritul meu este intotdeauna cu ciocolata.
Ingrediente:250 g zahar pudra
250 g unt
200 g ciocolata neagra
8 galbenusuri
1 pachet de foi de napolitane (5 bucati de 37X27 cm)
Preparare:Fierbeti zaharul , ciocolata si galbenusurile pe baia de abur, amestecand continuu pana se omogenizeaza.
Lasati sa se raceasca, dar nu complet.
Cu un mixer bateti untul spuma, adaugati mixtura de ciocolata.
Impartiti crema in 4 parti. Asezati pe tava o foaie de napolitana. Puneti 1/4 din crema si intindeti-o uniform. Puneti a doua foaie si presati putin. Se repeta operatiunea de 3 ori, cu celelalte foi si restul de crema.
Inveliti prajitura in film alimentar sau hartie de pergament si puneti-o la frigider.
Puneti deasupra o greutate nu prea mare (o carte sau un fund de lemn sau material plastic), cand crema nu este inca complet intarita.
Ideal ar fi sa stea la frigider 24 de ore, dar ajunge si peste noapte.
Eu am taiat-o in patrate, dar traditional se taie in romburi, care la slavi semnifica fertilitatea.