este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

marți, 6 octombrie 2009

CHEESECAKE CU PIURE DE CASTANE PENTRU UN GUST DE TOAMNĂ


Reteta tradusa de aici:
Ingrediente (tava 12cm diam.) ------

5 biscuiti cu unt (stil shortbread)
20g unt
100g Philadelphia
50g mascarpone
1/2 de ou
2 lingurite piureu de castane
20g de zahăr (sau mai multe, în funcţie de gusturi)
5 linguri de piure de castane
1 lingurita smântână
2 lingurite Kirsch (opţional)
castane glasate pentru decorarea


Pregătirea ---------- ----------

timp de pregătire: 15min
Timp de coacere: 30min
timp de odihna: 1 noapte, minimum 2 ore

Preincalziti cuptorul la 180 ° C. Într-un blender, se taie biscuitii in pesmet. Se topeşte untul în cuptorul cu microunde şi se amestecă cu biscuitii. Se acoperă partea de jos a tavii cu hârtie pergament şi tapetati fundul şi peretii cu amestecul de biscuiti.

Sfat: utilizaţi un pahar pentru a presa bine biscuitii pe fund si pe marginile tavii.
Coaceţi timp de 5 min. Scoateţi din cuptor şi lasati sa se răcească.
Între timp, se amestecă Philadelphia, mascarpone, zahăr şi piure de castane într-un castron.

Spargeti oul intr-o cupă, bateti-l şi luati jumătate. Se amestecă cu branza si pireul de castanet pentru a obţine un amestec omogen. Se transferă amestecul în tava şi se coace la 180 ° C pe raftul din mijloc, pentru aproximativ 30min.

Coptul este important, prăjitura cu brânză nu se “supracoace”, existand riscul de a da un rezultat foarte uscat, centrul prăjiturii cu brânză ar trebui să fie un pic "tremurând." Se intareste cand se raceste, nu vă faceţi griji!

Scoateţi prăjitura cu brânză de la cuptor şi lăsaţi-o sa se răcească. Acesta va fi chiar mai buna atunci când o lăsaţi peste noapte la frigider. Dacă sunteţi în grabă, una la două ore va fi suficient.

Combină piureul de castane cu smantana şi Kirch şi transfera intr-un tub de patiserie pentru a acoperi prăjitura cu brânză.

Garnisiti cu castane confiate, si savurati-l!

Bon apetit ---------- ----------




Cremoase şi fără probleme să vă urez de bine să-şi recâştige o felie!


În colţul din fotografie ---------- ----------

Lumină: Foto luate cu lumină indirectă naturale
Lens: Sigma 105mm F2.8 la data de 3
ISO: ISO 800