este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

joi, 1 octombrie 2009

BATOANE CU UNT DE ARAHIDE SI JELEU


Reteta tradusa de aici

Ingrediente:
1 cană de unt, indulcit, plus ceva pentru pregătirea tavii
3 cesti faina, plus ceva pentru pregătirea tavii
1 & 1 / 2 cesti de zahăr tos
2 ouă mari
2 & 1 / 2 cesti unt de arahide
1 & 1 / 2 linguriţe sare
1 linguriţă praf de copt
1 lingurita extract de vanilie
1 & 1 / 2 cesti gem de căpşuni (sau aroma de altă natură)
1 cana alune sărate, tocate grosier

Preparare:

Preincalziti cuptorul la 350 °. Ungeti cu unt o tava de 9 "x 13" (20X25 cm). Tapetati baza tavii cu hârtie pergament. Ungeti cu unt si presarati cu faina foaia de pergament.
Bateti untul şi zahărul împreună pe viteză medie a unui mixer electric. Se amestecă timp de aproximativ 2 minute, până când amestecul devine pufos. Se adaugă ouăle şi untul de arahide, şi se bate aproximativ 2 minute sau până când se combina.
Intr-un vas separat, se amestecă împreună făină, sare, şi praful de copt. Adaugati in amestecul de unt si se bate la viteză mică, până când sunt combinate. Se adaugă vanilie şi se amestecă.
Puneti două treimi din aluat in tava şi repartizati-l în mod egal. Puneti gemul peste aluat. Fărâmiţati aluatul rămas peste gem. Se presară cu alune.
Se dă la cuptor pentru 45-60 de minute, sau până capata o culoare aurie. Intoarceti tava la jumatatea perioadei de coacere. Acoperiti cu hartie în cazul în care prajitura este prea intunecata.
Raciti pe un raft sârmă. Desprindeti marginile cu un cutit. Se păstreaza la frigider 1-2 ore. Tăiati în bare şi se păstrează într-un container etanş la temperatura camerei.