este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

luni, 19 octombrie 2009

SPUMA DE SOMON (SOMON MOUSSE)



Reteta tradusa de aici.
Ingrediente • 1 lb (aprox 455g) somon proaspăt sau conserva, dezosat
• 1/2 ceaşcă Ţelină tocata, cuburi
• 1/2 ceaşcă de ardei verde, tocat cuburi
• 1/4 ceaşcă ceapa tăiată mărunt
• 3 linguri mărar verde, tocat
• 1/2 ceaşcă maioneza
• 1/2 ceaşcă iaurt
• 18oz (500 g) de crema de branza
• 1 ceaşcă supă de roşii concentrata
• sos Tabasco
• Suc de o jumătate de lămâie
• 1/2 ceaşcă de apă rece
• 2 linguriţe (1 plic) gelatină neîndulcita, nearomata
Preparare:1.Într-un castron, se amestecă somonul, telina, ardeiul gras, ceapa, mararul, maioneza, iaurtul, sucul de lamaie.
2. Într-o tigaie pentru sosuri, se topeste crema de brânză. Se adaugă supa de roşii şi se continuă de fierbe la foc mic, amestecând constant, până când amestecul este neted şi cremos. Adauga un strop de sos Tabasco. Se toarnă crema de brânză şi supă de roşii in amestecul de somon şi se amestecă bine.
3. Se toarnă apa rece într-o oală mică şi se amestecă în ea gelatina. Asiguraţi-vă că apa utilizata este rece. Gelatina are nevoie de aceasta să se disperseze în mod adecvat. Gelatina astfel inmuiata se pune pe foc mic doar până se dizolva gelatin. Nu se fierbe gelatina pentru ca nu se va mai inchega. Adaugati gelatina dizolvata la amestecul de somon şi se omogenizeaza bine. Se toarnă amestecul în tava (in forma de peste) şi se păstreaza la frigider timp de 6 ore, sau până se incheaga.
4. Se scoate, prin plasarea tavii în apă fierbinte timp de câteva secunde. Rasturnati tava peste pe o farfurie mare de servire. Se păstreaza la frigider până este gata să se servească.
Se serveşte spuma de somon cu avocado felii, bete de telina, frunze de salata verde, rosii, masline, felii de bagheta, şi/sau biscuiti.